REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Băncile vor să transfere 9.000 de posturi din Marea Britanie din cauza Brexitului

Băncile vor să transfere 9.000 de posturi din Marea Britanie din cauza Brexitului

Replica API 9 mai 2017 | 00:00 244

Marile bănci din întreaga lume, cu operațiuni la Londra, intenționează să transfere aproximativ 9.000 de locuri de muncă pe vechiul continent în următorii doi ani, susține Reuters, pe baza comunicatelor oficiale și informațiilor furnizate de mai multe surse.

Săptămâna trecută, Standard Chartered și JPMorgan au fost ultimele mari bănci care și-au prezentat planurile pentru operațiunile lor europene după Brexit. De asemenea, directorul general de la Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a declarat, vineri, că avântul luat de Londra în rândul marilor centre financiare ale lumii ar putea stagna, ca urmare a turbulențelor provocate de Brexit.

Până acum, 13 mari grupuri bancare, incluzând Goldman Sachs, UBS și Citigroup, au oferit unele indicii cu privire la modul în care își vor extinde operațiunile din Europa pentru a-și asigura accesul pe piața unică din UE, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Discuțiile cu autoritățile financiare din Europa durează de mai multe luni, iar băncile încep să își definitiveze planurile vizând mutarea personalului și a operațiunilor.

"Se merge cu toată viteza înainte. Am făcut progrese cu planurile noastre de rezervă. Nu există nicio așteptare", a declarat directorul diviziei de investment banking de la una dintre marile bănci globale prezentă la Londra.

Deși mutarea a 9.000 de posturi ar reprezenta doar aproximativ 2% din locurile de muncă din sectorul financiar de la Londra, veniturile colectate de Marea Britanie din taxe ar putea avea de suferit dacă se vor pierde pe contribuabilii importanți care lucrează în sectorul serviciilor financiare. Centrul de reflexie specializat pe chestiuni care țin de buget Institute for Fiscal Studies a dat publicității săptămâna trecută un studiu care arată că restul populației va trebui să plătească mai mult dacă marii contributorii vor părăsi Londra.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614