REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bancomatele pot fi jefuite în câteva secunde fără a lăsa urme

Bancomatele pot fi jefuite în câteva secunde fără a lăsa urme

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:00 240

Bancomatele pot fi jefuite în câteva secunde, fără a lasă urme, prin intermediul atacurilor 'fileless', iar în spatele atacurilor încă nu se știe cine se află, atrage atenția joi, într-un comunicat, Kaspersky Lab.

"Într-o zi, angajații unei bănci au găsit un ATM gol: nu mai exista niciun ban, nici nu se vedeau urmele vreunei interacțiuni fizice cu dispozitivul sau ale vreunui program malware. După ce experții Kaspersky Lab au analizat acest caz misterios, ei au reușit să înțeleagă instrumentele infractorilor cibernetici folosite în jaf și să reproducă ei înșiși atacul, descoperind o breșă de securitate în cadrul băncii. În februarie 2017, Kaspersky Lab a publicat rezultatele investigației asupra misterioaselor atacuri fără niciun fișier (fileless) împotriva băncilor: infractorii au folosit in-memory malware ca să infecteze rețelele băncilor", se arată în document.

Investigația a început după ce specialiștii băncii au recuperat și distribuit către Kaspersky Lab două fișiere conținând înregistrări malware de pe hard drive-ul ATM-urilor (kl.txt și logfile.txt).

'Acestea au fost singurele fișiere rămase în urma atacului. Nu a fost posibilă recuperarea malware-ului, deoarece, după efectuarea jafului, infractorii l-au șters. Dar chiar și această cantitate infimă s-a dovedit suficientă pentru o investigație de succes. Printre fișierele-jurnal, experții în securitate cibernetică au reușit să identifice fragmente de informații în plain text care i-au ajutat să creeze o regulă Yara și să găsească o mostră. Regulile YARA — simplificat, șiruri de caractere de căutare — îi ajută pe analiști să găsească, să grupeze, să clasifice mostre de malware similare și să creeze conexiuni între ele. Acestea se bazează pe tipare de activitate suspecte în cadrul unor sisteme sau rețele ce prezintă similitudini. După o zi de așteptare, experții au găsit o mostră de malware: 'tv.dll' sau 'ATMitch', cum a fost denumită mai târziu. Aceasta a fost detectată de două ori: o dată în Kazahstan și o dată în Rusia', menționează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614