REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Banias, mesaj pentru Vergil Chiţac. Senatorul PNL, „curtat” să treacă la ALDE

Banias, mesaj pentru Vergil Chiţac. Senatorul PNL, „curtat” să treacă la ALDE

Replica API 29 mai 2017 | 08:12 469

Echipa lui Călin Popescu Tăriceanu continuă, la Constanţa, procesul de epurare a „oamenilor” lui Daniel Constantin. În cadrul Delegaţiei Permanente Teritoriale a ALDE Constanţa, condusă sâmbătă de preşedintele interimar Andrei Gerea, au fost validate deciziile privind sancţionarea mai multor membri, între care şi Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias (fost preşedinte al ALDE Constanţa). Decizia va fi depusă la Consiliul Judeţean, alături de solicitarea ca locul de consilier judeţean deţinut de Emil Banias să fie luat de Steluţa Lebidov. De asemenea, au mai fost excluşi Dorin Opreanu şi Bogdan Dicu.

Deputatul Mircea Banias susţine că toate aceste decizii sunt ilegale şi că, până când se va pronunţa instanţa, el este în continuare preşedinte al ALDE Constanţa, şi nu Andrei Gerea. „Toate aceste excluderi (stabilite sâmbătă – n.r.) sunt lovite de nulitate pentru că sunt luate de persoane care nu au calitatea pe care pretind că o au. Dacă verificaţi la Registrul Partidelor, veţi vedea că modificările aduse la statutul partidului în cadrul Congresului nu au fost înregistrate. Asta pentru că există o contestaţie.

De asemenea, preşedinte al ALDE Constanţa sunt eu. Există o acţiune în instanţă. Dacă instanţa va decide că nu am dreptate eu, atunci voi vedea ce e de făcut. Dar momentan aşteptăm data de 12. Eu am încredere în justiţie. Şi să vă mai spun ceva: dacă acest Congres al lui Tăriceanu va fi anulat, atunci toţi cei care iau astfel de decizii precum excluderile de sâmbătă, comit fapte la legea penală. Vorbim despre uzurpare de calităţi oficiale, de abuz de funcţii... Sunt sigur că cei excluşi se vor îndrepta în instanţă şi pe parte de civil, şi penal”, a declarat Banias.

În ceea ce priveşte discuţiile privind trecerea senatorului Vergil Chiţac de la PNL la ALDE, Mircea Banias susţine că ar fi vorba despre o “manevră” a lui Călin Popescu Tăriceanu. „Fostul coleg Tăriceanu e disperat să aibă cât mai mulţi senatori alături, să nu-şi piardă funcţia de preşedinte la Senat. E ca atunci când eram eu senator şi era în stare să promită şi marea cu sarea, numai că el nu se ţine de cuvânt”, spune Banias. Actualul deputat îi transmite lui Chiţac şi un sfat: „Să privească atent trecutul lui Tăriceanu, să îşi dea seama că nu este un om de cuvânt”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti oripilat draga Vergile ca nu te vrea nimeni! Tu esti cauza propriei tale prabusiri! Caracterul dubios si infatuarea! Mai primesti si tu semnale de sus ca prea te credeai zeu de cand erai in activitate! Mai sunt cativa ca tine care urmeaza sa intre la penitenta!
0
0
scuze ai cunosc : DOUA JIGODII, DOI VIERMI CE SUG SCULA CHIAR ORCUI !
2
1
demisia hotomanule si tu si dragomir , doi hotzi penali
2
1
Rezeanu, omul din spatele lui Chitac: cel mai periculos si perfid.
2
1
Incompetenti penibili si electoratul inca mai crede in astia?????
6
0
Penibili sunt toti politicienii,ei se bat pe functii si tare pierde indempendenta pe toate planurile...bleah!
4
0
curtat sa treaca la alde mai degraba ar fi trecut ramas la pensie.ca si asa face kktu praf zisese reprezinta constanteni.ude are cab pt audientele din teritoriu.nici cu banias nu imi e rusine daaa
7
1
AMIRALE AI MARE GRIJA.DACA FACI PASUL ASTA ESTE FOARTE POSIBIL SA NU TE MAI SUSTINA NIMENI.
6
1
Banias si-a facut parintii de ras
4
1
osu fratilor ,,roadeti osu ,
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920