REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu, despre cazul Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal

Băsescu, despre cazul Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal

Replica API 24 august 2016 | 01:49 215

Președintele PMP, Traian Băsescu, susține, într-o postare pe Facebook, că scandalul legat de Hexi Pharma îi creează o serie de suspiciuni, lansând ipoteza unei ''înscenări'' în acest caz.

''Temperatura scandalului Hexi Pharma a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional. Mă întreb: și dacă 'Hexi Pharma' a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental și trimise la ICECHIM? Patru realității mi-au creat și continuă să-mi creeze suspiciuni puternice. (...) Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, nu este posibil ca SRI ''să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentă și pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI''.

"Nu este posibil ca managerii a sute de spitale și probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung și sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate. Resping hotărât ideea că sute de manageri și medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul unei șpăgi, fie ea și relativ consistentă raportată la salariile din sănătate. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca ani de zile spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați", spune Băsescu.

Traian Băsescu este de părere că medicii au fost "umiliți și copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva Hexi Pharma, dar și împotriva medicilor care acum se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate". ''Oare aceasta să fi fost miza?'', se întreabă fostul șef de stat.

El conchide că nu a avut și nu are "nicinun fel de legături sau interese legate de Hexi Pharma", dar îl interesează "în cel mai înalt grad" situația sistemului de sănătate din România, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218