REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu, despre unirea României cu Republica Moldova: Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali și nu putem sta la nesfârșit așa cum au hotărât ei

Băsescu, despre unirea României cu Republica Moldova: Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali și nu putem sta la nesfârșit așa cum au hotărât ei

Replica API 6 iulie 2015 | 00:09 179

Prezent la Colegiul Național al PMP, de la Piteşti, fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre obiectivele partidului afirmând, în contextul votului cetăţenilor Republicii Moldova care cer unirea cu România, că "refacerea integrității teritoriale e demnă de un partid care vrea să facă ceva".

"Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali și nu putem sta la nesfârșit așa cum au hotărât ei. Acesta e obiectivul pe care eu cred că trebuie să și-l propună PMP după ce România a intrat în NATO și UE", a susţinut fostul președinte, potrivit B1.ro.

Băsescu a vorbit despre "momentul în care islamismul se extinde către balcani, iar premierul nostru hotărăște să aprobe construcția celei mai mari moschei din Europa pe lângă care o să funcționeze o universitate pentru 6.000 de studenți" și care consideră că este un risc, "decizii cel puțin nesăbuite, dacă nu antinaționale".

"Avem o minoritate de 70-80.000 de musulmani, îi respectăm. Să faci cea mai mare moschee din Europa și să creezi pe lângă ea o universitate pentru 6.000 de studenți islamiști mi se pare o exagerare. Sper ca un astfel de proiect să nu fie aprobat de statul român", apreciază Băsescu.

"După evenimentele din Ucraina, UE nu e pregătită pentru noi extinderi către est și s-a văzut că Federația Rusă nu e pregatită să accepte extinderea UE dincolo de frontierele actuale. Și atunci noi, romanii, PMP, românii din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că singurul drum european al Republicii Moldova este direcția București.

Dar astăzi eu, fost președinte al României de zece ani, privesc cu drag la frontiera de est. Vă spun România se poate reface. Nu este un gând utopic. Uitați-vă la tinerii care sunt azi în piață. Cer unire cu România. Tinerii pe stradă îți spun să ne unim. Și să știți că și generația celor care au fost în România este o generație care susține unirea. Cei rusificați încă nu sunt convinși, dar le place să circule cu cetățenie română. Lucrurile se mișcă, este momentul sa le și împingem în direcția în care trebuie să meargă", a conchis Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367