REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Elitele trebuie să se angreneze în politică

Băsescu: Elitele trebuie să se angreneze în politică

Replica API 30 septembrie 2014 | 00:22 150

Președintele Traian Băsescu a afirmat luni, la reuniunea Clubului Politic, că elitele trebuie să se angreneze în politică, motivând că "seceta" de valori în acest domeniu este "uriașă".

El s-a arătat surprins de invitația de a participa la Clubul Politic, arătând că, după ce a aflat că acesta este unul mare, a decis ca întâlnirea anuală să aibă loc la Palatul Cotroceni. "Ce m-a fascinat, din punct de vedere al invitației, a fost faptul că este un club care vrea să stimuleze elitele să intre în politică și acesta a fost canalul de sensibilitate pe care am decis să vă invit aici. Sunt unul dintre politicienii care spune — și s-a văzut că spun degeaba — că avem nevoie de o clasă politică nouă, avem nevoie de o elită politică formată din oameni care știu cine sunt, formată din profesioniști, formată din oameni care, dacă pleacă din politică, au refugiul în propria lor meserie, în propria lor preocupare, în calificarea pe care o au. Sunt prea mulți oameni în politica românească necalificați și nu pentru că n-ar avea diplome, dar pentru că în meseria lor sunt niște zerouri și, atunci, nu te poți aștepta de la ei ca, odată ajunși la locul de decizie politică, să facă altceva decât, într-o zi de marți a săptămânii, să se adune o sută de legi și ei să voteze fără să știe ce au votat. Am convingerea că deficitul de pregătire profesională și de conștiință a propriei valori profesionale face ca mult prea mulți politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic și nu o valoare politică", a spus șeful statului, la întâlnirea anuală a Clubului Politic organizată la Palatul Cotroceni, conform discursului publicat de Administrația Prezidențială.

Articol complet: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367