REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Băsescu: Magistraţii vor să-i ţină în lesă pe politicieni arătându-le cătuşele

Băsescu: Magistraţii vor să-i ţină în lesă pe politicieni arătându-le cătuşele

Replica API 21 ianuarie 2017 | 01:04 452

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că s-a declanșat o luptă crâncenă între magistrați (în mod deosebit procurori) și politicieni.

"În aceste zile s-a declanșat o luptă crâncenă între magistrați (în mod deosebit procurori) și politicieni. Nu va duce nicăieri o astfel de bătălie decât poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanți. Ce este drept este că Guvernul și Parlamentul au responsabilitatea constituțională a politicii penale, în timp ce magistrații au obligația implementării acestei politici .

În acelașii timp, magistrații au dreptate atunci când susțin că proiectele Guvernului sunt prost făcute și mai ales, făcute cu dedicație.

Cert este că și la unii și la alții se văd aproape transparent interesele. Magistrații vor să-i țină în lesă pe politicieni arătându-le cătușele și porțile închisorilor cu ani grei de pușcărie, în timp ce politicienii vor să-și scoată din pușcării o anume clientela politică. Înțeleg bine miza fiecărei părți: PUTEREA

Soluția este una singură : dialogul cinstit între cele două puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere către un stat de drept funcțional care pleacă de la premisa că esența democrației înseamnă respectarea drepturilor fundamentale pe de o parte, iar pe de altă parte cu respectarea principiului că nimeni nu este mai presus de lege.

Iar în această dispută trebuie avut în vedere un lucru pe care se sprijină sistelul de drept al statelor democratice civilizate și anume acela că, orice om are dreptul la o a doua șansă (mai ales dacă acoperă dauna).

Voi faceți cum vreți, eu vă spun doar o părere...", scrie Băsescu pe Facebook.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt cei ce-i dau la muie ma-tii,spor la treaba!
0
0
pe limba pantofilor lui wernner...sunteti niste redusi mintali...
1
1
niste oameni de-ai mei arestea-za alti oameni de-ai mei de parca au inebunit. Oare ce se intampla ?
1
0
NIMIC NU ESTE VESNIC!Nici macar tu si oamenii tai!
4
2
PTIUUUU TIPU ASTA TRE SA FLUIERE NEAPARAT DA SENZATIA CA II CU CURUL IN SUS.FLUIERA OMULE FLUIERA.NU NU MA LUA CU LINISTE MA CE DRACU CA TE ALTOIESC CU UN DOS PESTE BOT.CRRSESTI LEAFA DE LA STA CASA DE LA STAT.MAI AI CEVA AL TAU.
2
3
ma mir ca nu te arestea-za mai repede sa scapam de atata mascarada in care vor fi si ei implicati cat de curand la cate dosare te lauzi ca ai !
5
3
sa le dam muie la procurori si la carelusi lor care le ling pantofii...
3
8
Basescule vine trump sa te bage la parnaie! boule
10
5
Da, magistratii sa le arate catusele politicienilor, d-le Basescu, si stiti si de ce, da : politicienii sunt cei mai hoti, mincinosi si penali ! Ei se ascund dupa imunitate si fura si mint la greu. Nu va convine situatia, sunteti in culpa, d-le si cu o parte a familiei deja penala, in detentie !? Foarte urat, de tot dispretul, d-le ex. presedinte ! Jenanta postura si stiti se de ce !!....
11
2
Sa o fut pe Elena Udrea
6
6
VAI SI VOI POLITICINII PREA CINSTITI!! DACA ATI FI CORECTI NU AR AVEA DE CE SA VA TREMURE NADRAGII!!
8
1
Dle Basescu va aprob doar cea de a doua parte a comentariului,cea cu sistemul de drept al statelor democratice.In prima parte sunteti subiectiv si va inteleg ca este vorba de rude,dar nu va dau dreptate.
8
3
din cate stim chiar de la tine astia-s formati de tine bai cretinule . sa-ti fie tie scut iar pentru sacali, dar nu-ti fie teama dupa ce scapam dew tine vom scapa si de astia CU SIGURANTA !
4
7
"Ai fost cel mai bun"!Sistemul tau se intoarce impotriva ta!
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920