REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bătăi, maşini incendiate, trafic de minori şi condamnări: dosar la Curtea de Apel

Bătăi, maşini incendiate, trafic de minori şi condamnări: dosar la Curtea de Apel

Replica API 23 decembrie 2014 | 16:03 1464

Teroare

Teroare

Iulian Viorel Bălteanu, din Moşneni, a pus pe jar mascaţii încă din anul 2010, când a fost implicat într-un imens scandal, alături de vreo alte 49 de persoane. Ulterior, altercaţiile au continuat, iar apoi, în octombire 2013, Bălteanu pica drept victimă, fiindu-i incendiat autoturismul chiar în faţa blocului în care locuia cu chirie. Însă, nu a trecut mult timp şi acelaşi Bălteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de minori. A şi fost condamnat, dar decizia nu este definitivă. Cei patru proxeneţi, Iulian Viorel Bălteanu, Ţingă Ionel, Nicolae Aurel şi Sandu George Alexandru, săltaţi în urma percheziţiilor din localitatea 23 August, au fost condamnaţi la închisoare de către Tribunalul Constanţa. Cum decizia nu a fost definitivă, aceştia au depus apel la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pe 29 ianuarie 2015.

Astfel, Bălteanu a primit 5 ani cu executare, Chingă s-a ales cu 3 ani şi 6 luni închisoare, George Alexandru George 1 an şi 7 luni închisoare, iar Nicolae Aurel a primit tot 5 ani.

Reamintim că descinderile au avut loc joi, 21 noiembrie, iar cei patru au antecedente. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, începând cu luna iulie 2013, membrii grupării ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor, în apartamente închiriate din municipiul Constanţa, mai multe femei, atât minore cât şi majore. Proxeneţii racolau clienţi prin postarea de anunţuri explicite sau cu oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale sau prin intermediul unor taximetrişti din anturajul lor.

“Săraca” victimă cu maşina incendiată: reglare de conturi în zona Boema

Însă, unul dintre indivizi, respectiv Iulian Viorel Bălteanu, originar din Moşneni, comuna 23 August, este individul care în 2010 punea pe jar mascaţii. Din câte se pare, acesta era membru al unei grupări infracţionale, destructurată de oamenii legii, care se ocupa cu fapte de violenţă şi scandaluri, motivul fiind, în principal, reglările de conturi. Gruparea a fost “înfiinţată” în Moşneni, Iulian fiind doar un membru, nicidecum şeful, iar apoi şi-a mutat raza de acţiune prin municipiul Constanţa. Întrucât erau cunoscuţi prea bine în localitatea respectivă, aceştia au hotărât să-şi ia sarsanalele în spinare şi să-şi caute alt loc unde să-şi încerce norocul. Prin urmare, câţiva au ajuns prin municipiul Constanţa, Bălteanu stând cu chirie în zona Boema. Spre exemplu, un scandal ce era să se termine destul de urât s-a derulat în octombrie 2010. Totul a izbucnit într-un bar din Topraisar, Iulian Bălteanu, care avea 22 de ani la acea vreme, trăgându-i un pumn în faţă lui Valentin Tutunea, de 30 de ani. În plus, au sărit şi “apărătorii”, 40 din partea lui Tutunea şi 15 din partea lui Bălteanu. La faţa locului au ajuns poliţiştii şi luptătorii SAS, care au reuşit să aplaneze conflictul înainte de a se ajunge la tragedii. Iulian s-a ales atunci cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Săpând şi mai adânc, apare în peisaj un conflict şi mai vechi, din anul 2006, când Bălteanu a luat parte la un alt scandal, cu bâte şi alte ustensile, care s-a lăsat cu maşini sparte, cât şi alte daune. Totul a plecat de la un teren extravilan, ce ar fi fost vândut cu acte false, cei doi implicaţi hotărându-se să-şi regleze conturile. Scandalul s-a petrecut în incinta unei spălătorii auto din 23 August, când în gaşca agresorilor s-a aflat şi Iulian, participând şi el la cotonogeală şi la distrugerea unui autoturism. Tot Bălteanu revenea în atenţie şi în luna octombrie 2013, când i-a bubuit BMW-ul, în zona Boema, acolo unde, spuneau vecinii, are un apartament închiriat. În incendiul din luna octombrie a ars în totalitate BMW-ul condus de Bălteanu, dar şi o altă maşină parcată alături. La acea dată, o bubuitură puternică a alertat locatarii blocurilor din zona Boema din municipiul Constanţa. Chiar dacă era în jur de ora 1.00 noaptea, oamenii au ieşit la geamuri să vadă ce se întâmplă. Vecinii spun că au văzut trei indivizi cum au turnat benzină pe un autoturism şi i-au dat foc. Totul s-a petrecut pe aleea Orhideelor, în faţa blocului D1 şi se pare că la mijloc a fost vorba de o răzbunare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pendulă duce fete la produs in țările din afară, le bate , le chinuie si le violează pe fete , le taie , le face multe ca ele sa producă bani mulți
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369