REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bisericile din Constanţa, verificate de pompieri în Noaptea Învierii. Ce deficienţe s-au constatat

Bisericile din Constanţa, verificate de pompieri în Noaptea Învierii. Ce deficienţe s-au constatat

Replica API 18 aprilie 2017 | 00:10 392

În Noaptea de Înviere, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa au efectuat 14 controale inopinate şi 36 de activităţi de informare preventivă şi supravegherea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în lăcaşurile de cult de pe raza judeţului, ocazie cu care au constatat 51 deficienţe şi au aplicat 46 de avertismente.

Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și menţinerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri.

Prinicipalele nereguli identificate pe timpul controalelor de prevenire au vizat:

- utilizarea și exploatarea cu deficiențe a instalațiilor/sistemelor electrice sau de încălzire;

- existența ușilor care se deschid în sens opus fluxului de evacuare;

- nefixarea de pardoseală a elementelor de mobilier, a covoarelor și mochetelor, aspect ce poate conduce la blocarea evacuării în caz de incendiu;

- neechiparea cu instalații de detectare/semnalizare la incendiu a lăcașurilor de cult monument istoric;

- netratarea materialelor combustibile cu substanțe ignifuge;

- utilizarea, la renovarea sau restaurarea lăcașurilor de cult monument istoric, a schelelor din material combustibil, la interior/exterior;

-nerespectarea reglementărilor în vigoare privind utilizarea focului deshis la igienizarea terenurilor din vecinătatea lăcașurilor de cult.

De asemenea, pompierii au executat instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor.

În această perioadă, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 12 locaţii de pe raza judeţului Constanţa, inspectoratul a luat măsura constituirii temporare de dispozitive cu autospeciale de pompieri, în proximitatea lăcaşurilor de cult, unde a fost anunţată afluenţa mare de persoane.

Atât în Noaptea de Înviere, cât şi în ziua Sfintei Sărbători, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desfiintat sa fii tu cu toti ai tai inclusiv ticalosii de pompieri!
0
2
Desfiintate !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102