REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blaga: Nu am discutat în PNL despre un viitor guvern; obiectivul imediat este finalizarea unui program de guvernare

Blaga: Nu am discutat în PNL despre un viitor guvern; obiectivul imediat este finalizarea unui program de guvernare

Replica API 27 ianuarie 2015 | 23:18 221

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că un obiectiv clar al liberalilor pentru perioada următoare este finalizarea programului de guvernare.

"Nu am discutat nicio variantă de guvern până acum. Deocamdată avem un obiectiv clar: pregătirea programului de guvernare, care va fi supus dezbaterii organizațiilor și pe urmă dezbaterii publice. Atât. Nici tehnocrați, nici netehnocrați. PNL, marele PNL, are oameni pentru orice minister, dar nu am discutat despre oameni. Nu suntem în situația aceasta", a precizat Blaga înainte de ședința comisiei paritare de unificare în noul PNL.

Întrebat dacă exclude varianta cooptării unor tehnocrați într-un viitor Guvern PNL, Vasile Blaga a spus că și-ar dori ca "foarte mulți tehnocrați să se înscrie în PNL în perioada următoare".

Și Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit despre cooptarea unor tehnocrați.

"Evident că acolo unde nu avem niște candidați la funcția de ministru din interiorul PNL care să satisfacă exigențele vom apela la specialiști care nu sunt neapărat membri ai PNL. (...) Asta mai durează, deocamdată avem alte probleme și obiective. În primul rând este elaborarea programului de guvernare până-n data de 28 februarie (...) Nu vă apucați de guverne de pe acum. Nici noi nu facem încă guverne", a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Orban a arătat că o altă prioritate a PNL este cea a finalizării procedurilor de unificare, care, practic, "se vor rezolva prin Consiliul Național din data de 31 ianuarie".

"Și în mod evident, elaborarea programului de guvernare și punerea în practică a strategiei de construcție a majorității parlamentare", a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614