REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Blogul lui Palaz: "Cui îi este frică de Claudiu?"

Blogul lui Palaz: "Cui îi este frică de Claudiu?"

Replica API 28 noiembrie 2011 | 00:00 103

Prefectul Claudiu Palaz a postat pe siteul personal încă un comentariu, cu dedicaţie pentru preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Iată ce scrie Palaz:

""IORGA C.P." Acesta este numele prefectului Constanţei în comunicatul de presă pe care l-a semnat Nicuşor Constantinescu în 23 noiembrie a.c. Nu este ceva nou şi nu este prima dată când preşedintele CJC se bâlbâie ori de câte ori vorbeşte despre mine. De când am fost numit prefect, de numele meu se poticnesc rău de tot cei care fac parte din gaşca nicuşoro-măzăristă, ferindu-se ca dracul de tămâie de numele de Claudiu-Iorga Palaz şi, prin urmare, au dat dispoziţia ca acesta să nu apară, Doamne fereşte!, prin Telegraf sau pe la TV Neptun. Şi totuşi, în ochii lor se pare că n-a fost de ajuns. Li s-a părut că cenzura de tip ceauşist pe care au impus-o nu a fost suficientă pentru a-mi bloca drumul către o notorietate care, în mintea lor, trebuie să le aparţină exclusiv în municipiul şi în judeţul nostru. Ori sunt baroni locali, ori nu mai sunt!

Prin urmare, maşina lor de gândit a-ntors pe toate feţele problema şi, după o logică demnă doar de Milena şi de clienţii acesteia, a ajuns la concluzia că onomastica poate fi o armă cu puteri magice, în beneficiul propriu şi în dauna adversarilor. Şi-atunci, observând ei mai bine numele meu complet au sărit în sus de bucurie, strigând "evrika!". Şi cum manipularea opiniei publice a fost şi este singura lor strategie foarte bine pusă la punct, au găsit de cuviinţă că trebuie să impună în mentalul colectiv prenumele IORGA, inducând ideea că "Palaz e machidon", cum vor ei să se creadă, doar-doar va mai merge ulciorul care a mai mers şi în alte confruntări pe care le-au purtat. Pentru cine nu mai ţine bine minte, cu mai mult au mai puţin timp în urmă, unul dintre instrumentele de atac ale strategilor nicuşoro-măzărişti împotriva candidaţilor la primăria Constanţa, Tănase Barde şi Puiu Haşotti, acesta din urmă acum prieten nevoie mare şi pe faţă, nu numai pe dos, cu foştii adversari politici ai PNL-ului, a fost că cei doi sunt aromâni. Şi dacă a mers de două ori, de ce n-ar merge şi-acum? Numai că înţelepciunea populară spune că ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar la un moment dat acesta s-ar putea întoarce împotriva celor care l-au lansat, şi nu pentru că nu sunt aromân, ci pentru că ne-am cam săturat de saltimbanci şi de adormiţi prin intersecţii care vor să rămână cu tot dinadinsul în fruntea administraţiei constănţene, pentru a-şi acoperi şi pe mai departe nenorocirile pe care le-au bifat cu cinism pe seama noastră, prinzând în murdara lor pânză de păianjen politicieni, consilieri locali şi judeţeni din toate partidele, care au făcut pacturi necurate pentru beneficiul propriilor afaceri, pentru terenuri şi case cu care s-au împroprietărit peste noapte.

Nicuşor şi ai lui mă pot numi cât vor Iorga, dacă le este frică de Claudiu Palaz. Dar nu arată decât cât de mârşave sunt stratagemele lor, dacă pentru a-şi salva fotoliile ori vor să semene confuzie în rândul unui potenţial electorat, ori zgândăresc orgolii şi încearcă să aţâţe diverse forme de intoleranţă, tehnică la care doar dictatorii au apelat în lipsă de argumente logice, reale şi cu adevărat valoroase.

P.S. Aş fi chiar foarte mândru să găsesc în arborele genealogic al familiei mele măcar o rămurică dinspre marele Nicolae Iorga."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218