REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Boghicevici cere măsuri drastice: excluderea definitivă a profesorilor corupți sau care abuzează elevii fizic sau sexual

Boghicevici cere măsuri drastice: excluderea definitivă a profesorilor corupți sau care abuzează elevii fizic sau sexual

Replica API 6 martie 2015 | 23:00 182

Deputatul Claudia Boghicevici a participat, miercuri, la dezbaterea organizată de Comisia de Educație a PNL Sector 1, pe tema proiectului de Cod Etic pentru învățământul preuniversitar, lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, la Palatul Parlamentului.

Printre altele, Boghicevici a prezentat mai multe amendamente esențiale pe care le aduce proiectului de Cod Etic lansat de Ministerul Educației și prin care solicită „responsabilizarea cadrelor didactice, pentru reforma mediului educațional”.

„Consider că responsabilitatea formării elevului trebuie să depășească sfera documentelor școlare. De aceea, dincolo de standardele de performanță prevăzute în documente școlare, responsabilitatea actului educațional trebuie să implice, într-o foarte mare măsură, formarea elevilor pentru integrarea lor viitoare pe piața muncii. Nevoile de cunoștințe și abilități cerute pe piața muncii sunt cel mai bine înțelese prin interacțiunea cu agenții economici”, a spus Boghicevici, care propune și măsuri ferme pentru implementare în sistemul educațional.

„Consider că se impune prevederea clară în Cod a sancțiunii de excludere imediată și definitivă din corpul didactic a celor care se dovedesc a fi vinovați de fapte precum luarea de mită, abuzarea fizică sau sexuală a elevilor”, a mai spus Boghicevici.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367