REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Boroianu: Principala problemă a Constanţei este generată de faptul că actualii oameni politici au avut ca prioritate agenda lor personală

Boroianu: Principala problemă a Constanţei este generată de faptul că actualii oameni politici au avut ca prioritate agenda lor personală

Replica API 29 mai 2015 | 23:30 279

Liberalii ar putea merge pe mâna lui pentru Primăria Constanţa

Liberalii ar putea merge pe mâna lui pentru Primăria Constanţa

Robert Boroianu

Până la ultima strigare, adică ultima zi când se pot înregistra candidaturile pentru Primăria Constanţa, partidele politice au „de lucru”: testează nume, fac sondaje de opinie, fac şi desfac alianţe. Până când se cern candidaţii de la alegerile locale din 2016, discutăm despre potenţiali candidaţi, pe care vom încerca să îi intervievăm, în speranţa că vom avea o revelaţie şi vom spune: da, el / ea este alternativa la ceea ce am avut până acum! Un posibil candidat la Primăria Constanţa este Robert Boroianu, din partea partidului care chiar ar putea trimite PSD-ul „acasă”: PNL.

Reporter: Sunteţi potenţial candidal al PNL la Primăria Constanţa. Cum anume aţi ajuns la decizia de a vă înscrie în cursa internă a partidului pentru statutul de candidat?

Robert Boroianu: Ca preşedinte al organizaţiei municipale, mi-am exprimat în cadrul partidului intenţia de a deveni un potenţial candidat pentru Primăria Constanţa. Colegii au fost cei care m-au susţinut şi care fac parte din echipa potenţialului candidat la PNL la Primăria Constanţa.

Rep.: Adică aţi decis numai pentru faptul că sunteţi preşedinte al organizaţiei municipale? Nu înţeleg: cum ajunge un politician să concluzioneze că este o bună variantă pentru o candidatură? Asta încerc să aflu de la dumneavoastră.

R.B.: Este şi o dorinţă personală. Cred că fiecare, la un moment dat, trebuie să se gândească şi la binele public şi consider că, după 25 de ani de muncă şi experienţă pe care o am în mediul privat, a venit momentul să fac ceva şi pentru comunitate.

Rep: Dar, fiind un membru al vechiului PNL, aveţi o poziţie de privilegiat în raport cu un alt doritor să candideze – senatorul gigi Chiru, de la fostul PDL. Este o luptă corectă, este fair-play în condiţiile date?

R.B.: Şi domnul senator Gigi Chiru, şi eu, avem aceleaşi şanse să devenim candidatul PNL la Primăria Constanţa. Nu contează că el vine din fostul PDL.

Rep.: Şi atunci, de ce Chiru îşi face propriile sondaje privind şansele la primărie? Pe piaţă există şi un zvon conform căruia, dacă dânsul nu va fi desemnat candidatul, atunci va rupe partidul şi va candida sprijinit de oameni din fostul PDL sau independent.

R.B.: Nu vreau să comentez zvonurile de pe piaţă. Cât priveşte sondajele, cu cât mai multe şi cu cât mai mulţi sunt cei care doresc să facă aceste sondaje, ele sunt binevenite. Aşa cum am mai spus, ele nu măsoară numai nivelul unui anumit candidat, ci din aceste sondaje aflăm şi care sunt dorinţele cetăţenilor, cum văd aceştia profilul viitorului candidat şi sunt binevenite.

Rep.: În afară de dumneavoastră, din vechiul PNL cine sunt ceilalţi colegi care îşi doresc să candideze sau care vor fi măsuraţi în sondaje?

R.B.: Din ceea ce ştiu eu, şi ştiţi şi dumneavoastră, pentru că s-au vehiculat în presă, eu sunt cel care mi-am anunţat oficial, atât în cadrul partidului, cât şi într-o conferinţă de presă, intenţia de a deveni candidatul PNL pentru Primăria Constanţa; ştiu că şi domnul Ovidiu Cupşa a fost întrebat şi nu a negat o astfel de intenţie, dar nu şi-a anunţat acest lucru în mod oficial. În ceea ce priveşte pe domnul Iustin Roman, am salutat intenţia şi anunţul pe care l-a a făcut, că şi-ar dori şi el acelaşi lucru. E o competiţie internă, cu cât mai mulţi doritori pentru această candidatură, cu atât mai bine.

Rep.: Potenţiala candidatură vă va aduce dumneavoastră şi o serie de inconveniente. Adversarii politici vor răscoli tot trecutul, prezentul. Nu vă este teamă de discuţii privind probleme de la firma dumneavostră (Gepeto – n.r.) referitoare la o aşa-zisă evaziune fiscală? Sau că aveţi în Mamaia afaceri actuala administraţie locală? Cum răspundeţi unor astfel de lucruri?

R.B.: Compania mea este o companie care este pe piaţă de 15 asni, a fost controlată în aceşti ani de diverse instituţii ale statului. În continuare funcţionează şi îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi locaţie şi poate fi oricând controlată. În ceea ce priveşte alte afaceri pe care le-aş avea în Mamaia, nu există astfel de legături. În afară de business-ul la care sunt acţionar minoritar, adică fabrica de mezeluri de la Lumina, soţia mea mai este acţionară într-o companie care are o franciză a unui cunoscut producător de haine din România, iar alte afaceri care au fost puse în dreptul numelui meu sunt, din punctul meu de vedere, răutăţi gratuite.

Rep.: Dacă tot aţi amintit-o pe soţia dumneavoastră, ştim că aveţi o familie numeroasă. Cum se împacă cu ideea unei candidaturi?

R.B.: Soţia mea mă susţine în tot ceea ce fac. Atunci când m-anm hotărât să intru în această competiţie internă i-am cerut părerea şi nu aş face lucruri care să dăuneze mie şi familiei mele.

Rep.: Dacă ar fi să faceţi un top al problemelor municipiului Constanţa, cum ar arăta acesta?

R.B.: Principala problemă a Constanţei este generată de faptul că actualii oameni politici au avut ca prioritate agenda lor personală. Consider că este momentul ca noi, oamenii politici, să ne însuşim o nouă agendă, numită agenda cetăţeanului. A face un top al problemelor ar fi o greşeală, pentru că, pentru fiecare dintre noi, problema lui este cea mai importantă.

Rep.: Mi-aţi stricat următoarea întrebare. Nu ne mai putem referi la „clasicele” teme „nu mai tăiem copaci”, „nu mai construim pe spaţii verzi”... prin urmare nu am cum să vă întreb cum vedeţi rezolvarea problemelor, de vreme ce nu mi-aţi spun nici una.

R.B.: Ba, pot să vă spun că îmi doresc, dacă voi ajunge primarul Constanţei, să fac în aşa fel încât bugetul Constanţei să devină unul mai mare, fără a încărca constănţenii cu taxe şi impozite noi, şi acest lucru se poate face numai creând un mediu investiţional prietenos, creând o legătură corectă cu antreprenorii. Dacă voi reuşi acest lucru, voi reuşi să fac un buget generos şi să rezolv cât mai multe probleme de pe acea agendă despre care vă spuneam – agenda cetăţeanului.

Rep.: Aveţi încredere în colegii dumneavoastră? Nu vă e teamă că aţi putea fi un soi de „iepuraş” în cursa pentru Primăria Constanţa, împins în faţă de colegi, pentru a ajuta o altă candidatură?

R.B.: Eu nu cred că în cursa asta există iepuri şi candidaţi. Nu cred că este nici măcar o competiţie între persoane, ci o dezbatere pe proiecte şi am certitudinea, cunoscându-mi colegii din partid, că, dacă voi avea un proiect care să întrunească o cât mai mare susţinere din partea constănţenilor, vor fi alături de mine. Nu vreau ca la primărie să înlocuim pe Radu Mazăre cu Robert Boroianu, ci îmi doresc ca o nouă echipă, bazată pe oameni responsabili şi buni profesionişti, să vină să facă o administraţie corectă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369