REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bos(ânceanu) peste curve: a ridicat hoteluri deşi e sărac lipit, păzit de capii Poliţiei

Bos(ânceanu) peste curve: a ridicat hoteluri deşi e sărac lipit, păzit de capii Poliţiei

Replica API 12 decembrie 2011 | 00:00 953

Un general şi un comisar şef de poliţie, dar şi un colonel MApN, în mreaja patronului Histria

Un general şi un comisar şef de poliţie, dar şi un colonel MApN, în mreaja patronului Histria

George Vergiliu Bosânceanu, născut pe 29 august 1970, este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ai Constanţei. Fie că vorbim de angajaţi violaţi sau "doar" stâlciţi în bătaie cu bâta de baseball, de jurnalişti altoiţi de faţă cu zeci de martori, inclusiv poliţişti, de escrocherii de zeci de miliarde (în cazul livezii de la Topalu, a firmei Olex SRL, ţepuită de contravaloarea câtorva mii de porcine, a prejudicierii Mamaia SA etc.) sau de favorizarea infractorului, într-un dosar de tentativă de omor (în cazul lui Dorin Marin, din clanul Duduienilor), Bosânceanu s-a aflat mereu în prim plan. Nu numai că n-a stat cuminte deoparte, ci chiar a înfundat puşcăria, şi de mai multe ori: 20 de luni în dosarul livezii de la Topalu, la începutul anilor 2000 (la ordinul liderului PSD Doru Ioan Tărăcilă, după cum spunea Bosânceanu, pentru "Replica", acum ceva timp), 29 de zile, în 2006, încorporată ulterior în pedeapsa de un an şi şase luni pentru favorizarea infractorului, primită în 2009, plus alte câteva sejururi la "mititica", în total 6 condamnări la închisoare, cu executare, în intervalul 1997- 2009. Nu a ispăşit până la capăt nici una din pedepse, la următoarea condamnare Bosânceanu trebuind să aducă de acasă şi un rest de aproape 2.000 de zile de închisoare.

Cu un astfel de pedigree de băiat bun de pus la rană, George Vergiliu Bosânceanu a continuat să sfideze însă pe toată lumea. Scandalurile s-au ţinut lanţ de patronul stabilimentului Histria din Mamaia, cea mai celebră afacere a puşcăriaşului Bosânceanu, şi de fiecare dată era vorba de acte de violenţă. Cineva, cumva, avea însă grijă ca interlopul să rămână în libertate, scurtele popasuri din ultimii ani pe la pârnaie, mult prea "răsfirate" faţă de amploarea infracţiunilor comise, venind doar pe filiera magistraţilor din Bucureşti, faţă de care protectorii lui Bosânceanu aveau, probabil, o influenţă mai redusă. Felul în care cel mai notoriu proxenet din Constanţa a reuşit să evite, în general, mai toate problemele cu legea şi să mai şi prospere, în timp ce se bătea, de la egal la egal, cu poliţişti, procurori, jandarmi etc., i-a făcut pe mulţi să se întrebe cine se află, de fapt, în spatele lui George Vergiliu Bosânceanu.

Şef din IPJ Constanţa, filmat în "misiune" la curvele din hotelul Histria

În afară de tupeul său incredibil şi firea colerică ("mai dau o palmă, un şut în fund, aşa sunt eu", mărturisea, tot pentru "Replica", Bosânceanu), vă putem prezenta, în exclusivitate, câteva nume grele de tot, aflate, întâmplător sau nu, în anturajul personajului nostru. Primul s-a aflat în curtea IPJ Constanţa, un fost şef de serviciu filmat în "misiune" la fetele lui Bosânceanu, de la Histria. Potrivit informaţiilor noastre, acest comisar şef a fost principala pilă sus pusă a lui Bosânceanu în rândul anchetatorilor constănţeni; din evoluţia actuală a lucrurilor, reiese clar că pila s-a tocit, dar nu vom dezvălui, pentru moment, identitatea şefului de serviciu, întrucât se derulează cercetări în acest sens. Al doilea şi cel mai sonor nume din anturajul lui George Bosânceanu este, incredibil, unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti români.

Partenerul de afaceri şi colegul de puşcărie al lui Bosânceanu, asociat cu generalul Iulian Medrea

Este vorba despre generalul în rezervă Iulian Medrea, fostul şef de la Cercetări Penale din cadrul IGPR, întemeietorul IPA România, anchetat în megascandalul Ţigareta II. Generalul Medrea, acum în vârstă de 75 de ani, este partenerul de afaceri al constănţeanului Mihai Măru, cel care a plecat la drum împreună cu Bosânceanu în afacerea Histria, dar şi în mai multe dosare de înşelăciune, evaziune fiscală, fals şi uz de fals etc. Bosânceanu şi Măru, care va împlini pe 18 decembrie vârsta de 62 de ani, au fost condamnaţi la închisoare după ce au prejudiciat SC Mamaia SA cu peste 3,2 miliarde de lei, prin intermediul SC Domip Turism Histria SRL; de asemenea, Bosânceanu şi Măru au fost condamnaţi, în 2001, la 4, respectiv 3 ani de închisoare, de către Judecătoria Călăraşi, în dosarul Olex, în urma unei escrocherii instrumentate de cei doi parteneri, prin intermediul Domip Turism Histria SRL şi Măru Impex Consulting SRL. Ulterior, drumurile celor doi asociaţi care au pus bazele bordelului Histria s-au despărţit. Atâtea aventuri trăite împreună, atâţia ani de puşcărie strânşi cu grijă, după miliarde furate de la unul- altul, n-aveau cum să-i înstrăineze pe Bosânceanu şi Măru. Mai vârstnicul său tovarăş sare din pârnaie direct în afacerile cu generalul Medrea, Mihai Măru devenind, aproape incredibil ţinând cont de cazierul său, asociat cu acte în regulă cu unul din foştii mari capi ai Poliţiei Române. Astfel, Măru lui Bosânceanu şi generalul Medrea devin oficial asociaţi în anul 2003, când înfiinţează SC SSP Guard Investigaţii SRL din Bucureşti. În ce fel a contribuit venerabilul general Iulian Medrea la liniştea infractorului constănţean George Bosânceanu, reprezintă un posibil subiect de interes pentru alte instituţii, noi asumându-se doar rolul de a prezenta această incredibilă asociere. Şi asta nu e tot.

Măru lui Bosânceanu, partener al colonelului MApN Viorel Ciolacu şi iniţiat ezoteric

Acelaşi Mihai Măru lucrează la fel de bine şi cu Armata, nu numai cu Poliţia Română. Aşa se face că prietenul şi asociatul lui Bosânceanu s-a asociat şi cu Viorel Ciolacu, de 56 de ani, nimeni altul decât colonelul braşovean MApN arestat în 2003 pentru furt de combustibil. Măru, Ciolacu şi olandezii Harte Johannes Theodorus Gerardus, Eikelenboom Edwin Marcel şi Klok Anton au înfiinţat în septembrie 2009 firma Rumanien Forest aid Nursery SRL Râşnov, cu activitate în domeniul forestier. În prezent, Măru lui Bosânceanu pozează în iniţiat Reiki, străveche practică spirituală tibetană, şi expert în ştiinţe ezoterice. Revenind la afacerea Histria şi a scandalului legat de celelalte hoteluri ilegale ridicate de Bosânceanu, există câteva date foarte interesante de funcţionarea acestora.

Bosânceanu a construit două hoteluri, deşi firmele sale sunt executate silit şi merg în pierdere de ani de zile

În primul rând, atrage atenţia următorul fapt: de unde a avut infractorul Bosânceanu bani să construiască hotelul Scorillo, din centrul Constanţei, vis--vis de primărie, dar şi G.E.C. Coiciu, în condiţiile în care, oficial, firmele sale au pierderi şi sunt excecutate silit pentru datorii de miliarde? Din datele pe care le avem la dispoziţie, nici una din firmele Domip Turism Histria SRL, Bos Per Scorillo SRL, Bos Per Scorillo Star SRL şi Gec Bos Histria SRL, controlate de Bos(ânceanu), nu a contract vreun un credit bancar pentru construcţia celor două hoteluri. De asemenea, Domip Turism Histria, înfiinţată în 1991, în prezent firmă de construcţii, nu a avut activitate în ultimii ani, în timp ce Bos Per Scorillo Star a declarat pierderi de 313.271 lei în 2010, iar Gec Bos Histria de 16.647 lei, în acelaşi interval. Doar Bos Per Scorilo a mers pe plus în 2010, cu o cifră de afaceri de 87.794 lei şi un profit net de 84.144 lei. Pe de altă parte, Fiscul execută silit Bos Per Scorillo pentru datorii la stat de 113.576 lei, precum şi Domip Turism Histria, pentru 150.259 lei.

Şmecheria lui Bosânceanu: din octombrie, hotelul Histria nu mai e hotel, ci clădire de birouri

Puşcăriaşul încearcă şi un mic joc de-a şoarecele şi pisica cu anchetatorii, schimbând regulat asociaţii firmelor, care funcţionează una în sediul celeilalte, lovitura cea mai şmecherească reuşită până acum de Bosânceanu fiind desfiinţarea, oficială, a hotelului Histria. Astfel, printr-o hotărâre luată pe 15.11.2010, Domip Turism Histria SRL îşi schimbă domeniul de activitate din hoteluri în lucrări de construcţii; mai mult, "se schimbă destinaţia turistică a imobilului Hotel Histria situat în Constanţa, Staţiunea Mamaia, în sediu administrativ, astfel încât întregul imobil Hotel Histria situat în Staţiunea Mamaia - actualmente hotel, să devină în întregime sediu administrativ, conform declaraţiei notariale nr. 3896/15 noiembrie 2010". Cu alte cuvinte, Histria nu mai este hotel diin noiembrie 2010, ci clădire de birouri. Cu toatea acestea, stabilimentul se află în continuare bine mersi în circuitul turistic, fie el estival sau sexual. Cât despre noii asociaţi ai lui Bosânceanu în aceste mişmaşuri, aceştia sunt ciutani, de-a dreptul: din octombrie 2011, Bos Per Scorillo îl are drept unic asociat pe Florin Radion, de 21 de ani, din Brăila, care a preluat firma de la Florin Moţoi, de 33 de ani, din comuna Bărăganu. Moţoi apare şi în celelalte firme ale lui Bosânceanu, fiind, de altfel, unul dintre cei anchetaţi în dosarul care s-a soldat cu decizia de demolare a hotelului G.E.C. Coiciu. Printre asociaţii lui George Bosânceanu o regăsim şi pe concubina acestuia, Ramona Ionela Marin, de 23 de ani, din Feteşti, cu domiciliul legal în comuna Nicolae Bălcescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218