REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Boschetarul Costică bea, face mizerie, dar citeşte Dostoievski

Boschetarul Costică bea, face mizerie, dar citeşte Dostoievski

Replica API 27 septembrie 2016 | 00:11 246

Cazat de circa 6 ani pe o stradă din zona CET

Cazat de circa 6 ani pe o stradă din zona CET

Pe Aleea Albastrosului, numărul 10, vizavi de blocul G3A, se află un pat cu un cearceaf pe el, un scaun şi nişte saci de gunoaie. Salcâmul acoperă mizeria lăsată de către cei care „locuiesc” acolo, însă mirosul este insuportabil. Oamenii din zonă ştiu ce se întâmplă: acolo stă Costică. Omul străzii este cunoscut de către oameni, el trăind sub cerul liber de aproape 6 ani.

„De 5-6 ani l-am tot văzut pe stradă. Stă pe aici. Vara doarme pe o saltea, iarna se înfăşoară în celofan. Nu este un om prost. Costică citeşte în fiecare zi. Zilele trecute citea ceva Dostoievski... În fine, el tot face rost de cărţi de prin gunoaie, de la vecini”, spune Marian I. Un alt vecin precizează că omul străzii este fost inginer chimist, care a avut probleme cu fosta soţie şi aşa a rămas fără apartament şi s-a apucat de băutură.

„În fiecare zi se mai aşează cu noi la o bere. Povestim, jucăm table şi mă uit la el. Mi-e milă, dar ce să îi fac?”, a declarat, pentru „Replica”, Virgil D. Nu toată lumea este fericită de prezenţa bărbatului în stradă. „Vin alţii, beau cu el, fac mizerie, urinează şi vomită pe bloc şi fac şi gălăgie. Ţi-e şi frică să duci gunoiul. Într-o zi, pe la prânz aşa, am coborât să duc gunoiul aici la ghenă şi urina pe tomberon. M-am întors cu gunoiul în casă. Nu este normal aşa ceva”, a precizat Elena C., femeia care stă în blocul G3A.

Vecinii au mai spus că acolo se mai strâng alți oameni care nu au unde să stea și fac inclusiv grătare, dorm acolo, fac mizerie și pleacă. „Astă vară și-a adus patul pe care îl vedeți. Dar numai petreceri și beții au fost. Vin toți boschetarii și se proptesc aici cu bere și mâncare. Nu au bani, dar alcool își cumpără de aici de la magazin. Și încep din plină zi. Autoritățile nu fac nimic. Când trec mașinile de gunoi, fac curat în jur acolo puțin, dar stratul de jeg îl lasă. Poliția abia dacă trece o dată pe lună. Vorba aia, sunt pensionar, stau toată ziua acasă, dar nu a venit nimeni să rezolve situația. Locuiesc copii în zonă. Să vină cineva să ne ajute, că nu mai suportăm.”, a declarat Marian M., un pensionar revoltat de situație.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614