REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Brăiloiu vrea extinderea sezonului estival şi să atragă turiştii în perioadele „moarte”

Brăiloiu vrea extinderea sezonului estival şi să atragă turiştii în perioadele „moarte”

Replica API 4 mai 2015 | 07:04 137

Congres medical pentru promovarea turismului balnear, la Eforie

Congres medical pentru promovarea turismului balnear, la Eforie

Ion Ovidiu Brăiloiu

Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii şi actual preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, şi mai multe personalităţi din domeniul medical au fost invitaţii primarului Ovidiu Brăiloiu la Congresul medical “Calitate şi competitivitate în Balneologie”, eveniment realizat pentru promovarea staşiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud, ca destinaţii pentru turismul balnear. În perioada 1-5 mai 2015, Primăria Oraşului Eforie organizează evenimentul Balneo-Turism la Eforie, manifestaţie iniţiată în anul 2013, cadrul unui proiect cu finanţare europeană, respectiv “Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie”. Şi în acest an, punctul central al evenimentului a fost congresul medical, cu tema “Calitate şi competitivitate în Balneologie”, care reunit mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii şi a turismului de sănătate.

Ion Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie, a arătat că “principalele obiective ale congresului medical de la Eforie au fost promovarea celor două staţiuni, Eforie Nord şi Eforie Sud, ca destinaţii pentru turismul balnear, precum şi identificarea unor soluţii viabile pentru extinderea sezonului estival şi atragerea de turişti în perioadele de extra-sezon”. Totodată, primarul oraşului Eforie a precizat că instituţia pe care o conduce este preocupată de promovarea bazelor de tratament şi a investiţiilor realizate în cele două staţiuni, investiţii care consolidează locul oraşului Eforie în topul destinaţiilor de turism balnear din România. În cadrul Congresului, fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, a susţinut o prezentare cu titlul “Standarde de calitate în serviciile medicale din staţiunile balneoturistice. Servicii integrate de turism de sănătate”, accentuând importanţa impunerii şi consolidării unor standarde de calitate, ca avantaj competitiv al staţiunilor balneare din România. “Dezvoltarea turismului de sănătate trebuie să aibă în vedere abordarea integrată a serviciilor urmărind: asigurarea continuităţii îngrijirilor medicale, asigurarea condiţiilor de transport adecvate stării patologice a pacientului, implementarea unui sistem de management al calităţii acreditat de către un organism recunoscut şi informarea corectă şi continuă a pacientului turist cu privire la derularea procesului serviciilor oferite”, a concluzionat preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor. Între personalităţile invitate s-a numărat şi prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, autor a numeroase monografii, tratate şi lucrări ştiinţifice. Acesta a abordat un subiect complementar tematicii turismului balnear, cu o comunicare despre “Viaţa între artă şi ştiinţă”, subliniind rolul şi importanţa unor tratamente medicale specifice zonei Eforie-Techirghiol. Dezbaterea a fost moderată de către Aurel Borşan, preşedintele Fundaţiei Amfiteatru, o organizaţie extrem de activă în dezvoltarea de programe, realizarea de parteneriate la nivel local, naţional şi internaţional. La eveniment au mai participat, de asemenea, reprezentanţi ai unităţilor de cazare şi tratament din Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol şi Mangalia, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale care activează în domeniul turismului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102