REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Căpăţână vorbeşte despre parcări pentru biciclete, constănţenii vor un spital curat

Căpăţână vorbeşte despre parcări pentru biciclete, constănţenii vor un spital curat

Replica API 18 aprilie 2016 | 23:41 267

Spitalul Judeţean, „câmp de luptă”

Spitalul Judeţean, „câmp de luptă”

Constănţenii se arată profund indignaţi de modul în care Dănuţ Căpăţână a administrat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. În ultimul timp, unitatea sanitară a fost scena mai multor neînţelegeri şi dispute care au dus la organizarea a mai multe conferinţe de presă prin care managerul spitalului a ţinut să lămurească situaţia. Problema este că cetăţenii nu au fost mulţumiţi de răspunsurile lui, aşa că s-a hotărât să organizeze şi un protest pe 7 aprilie. Printre nemulţumirile lor acumulate de-a lungul timpului se numără modul în care au fost trataţi de personal, timpul îndelungat în care sunt nevoiţi să aştepte să fie consultaţi de un medic la Unitatea de Primiri Urgenţe şi altele. La cea mai recentă conferinţă de presă, managerul a ţinut să lămurească problema radioterapiei şi a parcărilor, dar constănţenii se pare că tot nemulţumiţi sunt. Aceştia consideră că amenajarea unei parcări pentru biciclete ar trebui să se afle mult mai jos pe lista de priorităţi a lui Căpăţână.

Auzind de iniţiativa managerului de a amenaja o parcare pentru biciclete, constănţenii au reacţionat imediat. Ei spun că altele sunt problemele ce nu suferă amânare în ceea ce priveşte spitalul. „Eu vreau parcare pentru role. Hai, lasă-ne! Repară spitalul, că e plin de microbi”, spune Ioana I. „Oricum în oraşul ăsta dacă incerci să ajungi la spital pe bicicletă, ajungi pană la urmă, dar cu salvarea”, consideră Liliana U. Ei nu spun că iniţiativa managerului este o idee rea, dar că este inadecvată în cazul de faţă, în care pacienţii au nemulţumiri legate de probleme mai serioase. „Şi parcări pentru maşini. Să nu mergem pe carosabil, iar masinile parcate pe trotuare. Nicăieri în lume nu o să vedeţi aşa ceva, aceia se gândesc la oameni, nu fură ca-n România”, zice Andreea R. Până de curând, ei reclamau că vor să se ridice carantina ca să îşi poată vizita rudele internate în spital. Ca urmare a acestor cerinţe, Căpăţână a anunţat că aceasta s-a ridicat parţial, astfel că aparţinătorii pacienţilor îi vor putea vizita fără probleme, însă într-un orar prestabilit şi numai pe la intrarea principală. Amintim că în cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi, 12 aprilie, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a ţinut să facă anumite precizări referitoare la parcarea din curtea spitalului: „S-a hotărât ca liniile de gardă să aibă loc de parcare asigurat, iar restul de 80-90 de locuri rămase, plus cele 54 date de Primărie din Parcarea Verde vor fi pe principiul primul venit, primul servit. Au mai fost persoane care au zis că nu toate locurile destinate personalului medical sunt ocupate. Da, pentru că nu toţi vin la muncă nu maşina”, a declarat Căpăţână. De asemenea, managerul unităţii sanitare a menţionat că are în vedere amenajarea unei parcări pentru biciclete. „Vom face şi parcări pentru biciclete şi vom căuta o firmă special pentru acest lucru”, a spus managerul.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218