REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Care sunt firmele de la care primarul Constanţei vrea daune pentru blocarea reabilitărilor la Cazino şi Parcul Arheologic

Care sunt firmele de la care primarul Constanţei vrea daune pentru blocarea reabilitărilor la Cazino şi Parcul Arheologic

Replica API 31 martie 2016 | 00:12 1038

Proiecte de peste 10 milioane de euro

Proiecte de peste 10 milioane de euro

Primarul Constanţei a anunţat ieri că va căuta modalităţile legale prin care se va putea îndrepta împotriva celor două firme constănţene care blochează, de ani de zile, marile proiecte de reabilitare din municipiu prin contestarea tuturor contractelor atribuite de administraţia locală. Decebal Făgădău nu a vrut să dea numele firmelor de la care primăria va cere daune, dar din informaţiile publice legate de proiectele de reabilitare a Cazinoului, respectiv a Parcului Arheologic reiese că ar fi vorba despre o singură firmă locală, deţinută de un afacerist constănţean care patronează şi o a doua societate implicată, cu sediul în Bucureşti.

Avântul revoltat al edilului, manifestat, fireşte, tot din coincidenţă în plină campanie electorală nu poate fi decât o intervenţie populistă, din moment ce toate contestaţiile la licitaţii şi acţiunile din instanţă care blochează cu anii aceste reabilitări sunt expresii clar definite în lege şi valabile în toată ţara, lege despre care politicienii spun mereu că este proastă, dar pe care nu se obosesc s-o modifice.

„Trecem prin furcile caudine ale legislaţiei în domeniu, aşa cum sunt numeroase exemple în toată Constanţa”, a declarat Făgădău vorbind despre data la care va mai reabilita, vreodată, cineva, Cazinoul. „Mă deranjează că sunt două companii din Constanţa care contestă sistematic toate licitaţiile şi contractele atribuite. Voi căuta o soluţie pentru a le cere daune, pentru că aşa cum eu sunt tras la răspundere electoral şi ei trebuie să răspundă pentru blocarea proiectelor.

Stăm numai după termen de contestaţii, apeluri în instanţă, termene de judecată, în loc să fim lăsaţi să ne facem treaba”, a spus Făgădău. Proiectul în valoare de 12 milioane lei pentru reabilitarea Parcului Arheologic din centrul Constanţei a fost blocat anul trecut chiar după demararea sa, în urma contestaţiilor depuse de asocierea Euromateria SRL Bucureşti- Rico SRL Constanţa. Lucrările au fost atribuite de primărie asocierii alcătuite din Mobitom SA şi Pomacost SA, nume apropiate administraţiei locale.

La rândul său, poiectul de reabilitare a Cazinoului, derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, evaluat la 31,6 milioane lei, este blocat în urma contestaţiilor depuse de aceeaşi asociere Euromateria SRL- Rico SRL, alături de cele două apărând şi Princer SRL Bucureşti. Câştigătorii contestaţi ai licitaţiei pentru Cazinou sunt SC Aedificia Carpaţi SRL şi SC Polarh Design SRL.

Euromateria SRL Bucureşti a fost înfiinţată în februarie 2015 şi este deţinută de Răzvan Mihai Gheorghe, fost administrator al Rico SRL Constanţa, unde unic asociat este Marcel Cornel Gheorghe. Rico SRL este una din firmele importante de construcţii ale Constanţei, cu lucrări de zeci de de milioane de euro primite de la stat în toată ţara, dar intrată în insolvenţă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614