REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

“Casa Bănescu”, scânteia care a aprins un conflict între PNL și PMP

“Casa Bănescu”, scânteia care a aprins un conflict între PNL și PMP

Replica API 29 aprilie 2017 | 00:00 353

Mare vâlvă la ședința de Consiliu Local ce a avut loc la data de 27 aprilie a.c.! Consilierii PMP au inițiat un proiect privind compensarea cheltuielilor necesare reabilitării ”Casei Ion Bănescu”, monument istoric, cu suma chiriei plătită de către Primăria Constanţa (22.449,15 euro fără TVA/lună), proprietarului SC Eden SRL, proprietar a cărei construcţie în care îşi desfăşoară activitatea SPIT Constanţa. PNL-iștii s-au opus trecerii acestui proiect și nu au răspuns favorabil nici în ceea ce privește întrunirea în comisie pentru a-l vota. "Casa Bănescu se află în suferință, este proprietatea municipiului, dar a fost transferat județului. Acolo s-a produs undeva în luna decembrie un incident și ulterior am transmis către CJC și Direcția de Cultură să verifice ce se întâmplă acolo. Mi-este greu să cred că acest dezechilibru a apărut peste noapte. Proiectul dânșilor (n.r. consilerilor PMP) trage un semnal de alarmă: vinovatul trebuie să plătească! Trebuie să se stabilească cauza, care este valoarea remedierii și care este modalitatea de recuperare a acestor bani. Nu putem să ignorăm că acolo funcționează SPIT-ul care plătește chiria din bugetul municipal. În situația în care se demonstrează că proprietarul imobilului învecinat a dus la afectarea acestui edificiu, trebuie să recuperăm banii", a precizat Decebal Făgădău, primarul Constanței. Deranjat de opunerea membrilor PNL a fost și Claudiu Palaz, vicepreședintele CJC! "Cu toate că demersul susţinut de colegii mei (Alexandru Zabara, Cătălin Papuc, Secil Cantaragiu), cărora le mulţumesc, a fost unul pentru transparenţa şi stoparea cheltuirii banilor publici, pentru a opri mofturile şmecherilor Constanţei, PNL a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a bloca acest proiect, care era în favoarea constănţenilor. Astfel au început prin a se opune să fie suplimentată ordinea de zi cu proiectul amintit. Au refuzat să se întrunească în comisie pentru a da aviz favorabil acestui proiect, cu toate că se aflau în sală. Au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului, au părăsit sala de consiliu pentru ca proiectul să nu treacă prin vot, iar, în final, cei puţini care au mai rămas, s-au abţinut (ceea ce înseamnă tot împotrivă). Aşa înţelege PNL să lupte pentru constănţeni! Făcând combinaţii, pentru a bloca un proiect care protejează cheltuirea banilor publici! De ce sunteţi împotriva unui proiect care opreşte cheltuirea banilor publici? Dacă aţi fi fost în Partidul Mişcarea Populară şi făceaţi astfel de lucruri, să votaţi împotriva constănţenilor, azi eraţi istorie în politică şi nu aţi mai fi avut sprijinul organizaţiei de partid! Dar asta aş fi făcut-o eu! Nu cred că la dumneavoastră în PNL are cineva curajul să sancţioneze derapajele politice împotriva constănţenilor. Sper însă că acum, având o conducere nouă, acesta să fie ultimul mandat de consilier local din viaţa dumneavoastră politică!", a transmis Palaz.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel cu pleata deasa ii Dontu nuuu.Parca era si in consiliul de admin de la spit jud.Maninca si el o piine amara dupa atiiiita traseism politic.
0
0
lasa ba palaz ca o ia base ca schimba o litera acolo si gata ca si iohanis !
0
0
Oare ce viitor avem noi cu acesti indivizi? Dupa pozitia lor iti dai seama de interesul fata de urbe! In baruri si cafenele cu voi golanilor!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614