REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cât câştigă cei care iau banii constănţenilor pe taxe şi impozite! Iată GRILA de SALARIZARE

Cât câştigă cei care iau banii constănţenilor pe taxe şi impozite! Iată GRILA de SALARIZARE

Replica API 28 martie 2017 | 00:43 2115

În zilele noastre majoritatea oamenilor se plâng de salariile mici pe care le au. Această situație se răgăsește și la Constanța, orașul unde lumea se plânge de muncă multă și bani puțini. Acest lucru este valabil atât petru persoanele care lucrează în mediul privat cât și pentru cei care muncesc pentru stat. Cu toate acestea, există și câteva excepții și aici ne referim la angajații Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa. Cei care lucrează la SPIT se pot considera norocoși din punct de vedere financiar, deoarece salariile sunt pe măsura muncii depuse. Spre exemplu, cel ma mic salariu al unui funcționar SPIT este de 2.000 lei.

Salariile lor sunt, în cele mai multe dintre cazuri, mai mari decât cele ale constănţenilor care vin zi de zi în contact cu ei pentru a-şi plăti dările. Desigur, cel mai bine plătiţi sunt şefii, dar nici inspectorii sau consilierii nu stau prost la capitolul venituri încasate. Spre exemplu, în luna ianuarie 2017, cel mai mic salariu a fost de 2.000 lei, iar cel mai mare de 11.925 lei. Iată cum se împart salariile: pentru funcțiile de execuție, adică inspectori, consilieri, etc, salariul minim este de 2.000 lei, mediu de 3.535 lei, iar maximum de 4.670 de lei. Când vine vorba de funcțiile de conducere lucrurile se schimbă.

La acest capitol intră șefii de agenții fiscale, șefii de birouri, directorii adjuncți și directorul executiv, în speță Virginia Uzun. Astfel, cel mai mic salariu este de 5.937 lei, cel mediu este de 8.156 de lei, iar cel mai mare salariu pe care un an angajat al SPIT îl ia este de 11.925 de lei. Potrivit organigramei instituție SPIT Constanța are un număr total de 249 de angajați din care 25 pe funcții publice de conducere, 223 pe funcții publice de execuție și un angajat pe funcții contractuale de execuție. Cei mai mulți constănțeni nici nu visează la astfel de salarii, însă ceea ce trebuie punctat este faptul că în agențiile fiscale ale SPIT este o muncă titanică.

Angajații SPIT au condiții de siguranță sporite la locul de muncă

Certificarea OHSAS 18001 demonstrează că Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa are o abordare proactivă asupra sănătăţii şi securităţii angajaţilor, prin gestionarea riscurilor SSO şi îmbunătăţirea continuă a performanţelor. Instituția a implementat sistemul de management OHSAS în vederea unei mai bune controlări şi gestionări a riscurilor profesionale (accidente, incidente şi boli profesionale) şi a îmbunătăţirii considerabile a performanţelor profesionale.

Avantajele acestei implementări au fost crearea unui sistem de muncă cu riscuri scăzute de accidentare şi/ sau îmbolnăvire profesională; realizarea unui control mai eficient asupra factorilor de risc de accidentare şi/ sau îmbolnăvire profesională; transparenţă şi eficacitatea managementului sănătăţii şi securităţii ocupaţionale prin transpunerea rezultatelor evaluărilor de risc, auditurilor, inspecţiilor etc. în planuri de acţiuni pentru minimizarea riscurilor de accidente și obţinerea unor performanţe superioare din partea angajaţilor, prin asigurarea "stării de bine" la locul de muncă.

Iată cum a luat naștere SPIT

Ca deziderat al aprobării Legii nr. 199/1997 pentru ratificarea Cartei Europene a Autonomiei Locale prin care autorităţile administraţiei publice locale au dreptul de a soluţiona şi gestiona, în limitele prevăzute de lege, în nume propriu şi în interesul populaţiei locale, o parte importantă a treburilor publice, în anul 2001, Primarul Municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre a propus un proiect de hotărâre Consiliului Local Municipal, spre dezbatere şi aprobare, privind înfiinţarea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local.

Acest serviciu s-a desprins din aparatul propriu al Primăriei Municipiului Constanţa, pentru eficientizarea activităţii de încasare şi optimizare a serviciilor către populaţie, căpătând astfel alţi parametri decizionali prin personalitate juridică proprie şi atributul de ordonator terţiar de credite. Descentralizarea propriu-zisă a administrării taxelor locale de către Primărie a avut loc la 1 iunie 1999, când din aparatul centralizat al Administraţiei Finanţelor Publice centrale, reprezentată în teritoriu prin Direcţia Generală a Finanţelor, s-a scindat acest serviciu, trecând în subordinea Direcţiei Financiare a Primăriei Municipiului Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce sa mai spunem de pensia lui Coldea 5500 de euro pe luna sau de salariul lui Isarescu ca sa spun numai doi si cati or mai fi asa ca astia de la SPIT sunt minciuni
3
0
Mai idioato tu crezi ca cei de la SPIT merita asa salarii?Cred ca esti cazuta tare in cap,si nu esti decat o alta proasta care incearca sa-si forteze neuronii mai mult decat pot ei.Esti proasta tare rau.
6
1
Eu nu lucrez si nu am lucrat acolo,nici nu ma intereseaza spit-ul,in schimb ma irita faptul ca toate scursurile omenirii incepand cu tine s-au strans in tara asta ca sa faca proteste sau sa-i frece grija cat au altii salariul. Daca erai in U.S.A. fiscul iti lua si laptop-ul pe care scrii comentariilesi daca macaneai te tremiteau si la zebrano. Decat ati comenta mai bine ati munci ca asta este cauza decaderii statului,trantori care-i freaca grija de altii!
4
4
daca e copetenti ! lucreaza in stress ! MERITA
5
5
D-na Uzun si-a adus toate pilele. Nu ai cum sa te angajezi la SPIT decat daca ai pe cineva acolo. Asa ca nu va mai plangeti atat ca munciti mult....ca vin toti handicapatii....de la astia va luati salariile...ca sa nu mai zic ca foarte multi angajati nu au nici o treaba cu legislatia sunt varza....studii in alte domenii si lista poate continua....
11
4
sarmanu de tine doar atatprimesti ? Pai ce spune cel de mai jos si guvernantii este o mare diferenta la minciunile tale, posibil taxa de rabdare nu ti-ai calculat-o jegule idot !
5
5
Stiti din ce este compus salariul unui functionar spit! Dava nu stiti va spun eu,1000 lei salariul de baza iar restul taxa de rabdare a unor idioti ca astia care scriu!
6
13
PSD-ul ia uitat la favorizarile care au fost fie-va mila si ignoratii
5
5
Soc com , privatii sunt sclavi cu " Certificat de inmatriculare "... iar trantorii de bugetari , Huzuresc si sfideaza ...
12
4
Daca este asa de bine la spit si daca tot va freaca grija de salariile lor,de ce nu va duceti sa va angajati acolo ca tot au fost scoase o gramada de posturi la concurs! A,nu puteti ca sunteti analfabeti cu 4 clase,2 mai mult ca trenul! Romani imputiti,intotdeauna ii freaca grija de vecin,dar nimeni nu se duce acolo ca sa stea cate 10 ore zilnic sa-si bata capul cu toti handicapatii ca toti astia care scriu! Bv conducerii spit care-si motiveaza oamenii,cu aviz amatorilor ca in orice stat european o categorie de salariati asemanatoare sunt platiti triplu. Mai bine v-ati duce la munca !
11
23
sa-mi bag ce salarii de barosani au smecherii astia
18
7
O sponsorizezi pe mata, imbecilule! Tu nu intelegi ca acesta este un sistem. Faptul ca in romania statul nu isi face treaba decat partial, nu e vina individuala a angajatilor, ci a pestelui imputit de la cap. Privatul are vina in egala masura. Poate statul vrea sa faca un drum, iar la licitatie vin firme hamesite cu pret de damping care apoi sub sub sub contracteaza si iese un cacat de lucrare. Toti cei care sub contracteaza si scot bani fara munca nu sunt trantori care traiesc din impozite? Tu ai gasit sa te legi de o amarata de fatuca care sta in cur 8 ore la ghiseu pe 2000 de lei? Esti jaln
14
10
Vrabiuta lui Mazare are salar de 11.925 de lei? Fara sporuri, evident...
16
6
ia uite "bugetarii"!pe astiai sponsorizam noi frate!si eu care muncesc la privat contribui la bunastarea trintorilor astia!
19
11
Sa va stea in gat sa crapati jigodiilor
14
5
Ar fi fost un articol foarte reusit daca ati fi scris cat incaseaza angajatii de la SPIT cu multimea de sporuri care li se acorda,unele pentru te miri ce!
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614