REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cat de folositoare sunt sistemele de supraveghere pentru locuinţe şi afaceri?

Cat de folositoare sunt sistemele de supraveghere pentru locuinţe şi afaceri?

Replica API 30 iulie 2016 | 01:04 193

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la sistemele de supraveghere conectate la internet pentru un plus de liniste si control in ceea ce priveste afacerea si locuinta proprie. Este avantajos sa cheltuim bani pe astfel de sisteme?

In acest articol veti gasi un ghid cat se poate de transparent si sincer despre adevarata utilitate a sistemelor video, situatiile in care va puteti baza cu adevarat pe camerele de supraveghere, avantajele si dezavantajele sistemelor de supraveghere si cateva exemple concrete (cu tot cu preturi si costuri) de sisteme video pe care va puteti baza.

Ce trebuie sa stiti:

1. Un sistem video ales asa cum trebuie ofera avantaje reale. Un sistem video prost ales va fi doar o risipa de bani. Nicio camera de supraveghere nu a oprit vreodata un talhar sau un hot, ba chiar, de multe ori, nici nu a ajutat la gasirea acestora. Un sistem video corect ales insa, si subliniem cu tarie expresia “corect ales”, ofera multiple avantaje.

2. Pe piata exista foarte multe oferte de sisteme video, gandite sa atraga doar prin pretul foarte mic cu care sunt comercializate, fara sa ofere clientului si un nivel de calitate decent si utilizabil. Daca sunteti in cautare de un sistem de supraveghere este foarte important sa stiti ca dumneavoastra trebuie sa tintiti catre cel mai ieftin sistem video care va este si folositor, nu doar cel mai ieftin sistem.

3. Alegerea sistemului video potrivit se face in functie de locatia pe care doriti sa o monitorizati, de distantele pe care trebuie sa le urmariti, de cantitatea de lumina din locatie, de nivelul de detaliu de care aveti nevoie si, desigur, de bugetul de care dispuneti. Asta inseamna ca nu toate camerele de supraveghere sunt la fel, nu toate sistemele video sunt la fel.

4. Cu toate aspectele de mai sus luate in considerare, un sistem video ales corect va ofera urmatoarele avantaje:

• Va simtiti in control si linistit. Puteti urmari curtea, strada, parcarea locuintei dumneavoastra aruncand rapid un ochi pe un monitor si, in cateva secunde, sa vedeti ce se intampla acolo.

• Descurajati infractorii. Simpla prezenta a camerelor de supraveghere descurajeaza persoanele cu intentii rele. Cu camerele montate cat mai vizibil, oricine ar avea un gand malitios si va observa sistemul de supraveghere se va gandi de doua ori pana sa actioneze.

• Monitorizare de pe telefon, laptop, PC. Cand plecati in vacanta, sau pur si simplu cand nu sunteti acasa, va puteti urmari locuinta si afacerea de oriunde, folosind orice dispozitiv inteligent (telefon mobil, tableta, PC, laptop). Veti fi mai linistit si va veti bucura mai mult de concediu, stiind ca totul este in regula.

• O afacere mai eficienta. Daca afacerea dumneavoastra depinde de eficienta angajatilor, urmariti-le activitatea folosind un sistem de supraveghere si asigurati-va ca stiu ca sunt monitorizati.

• In situatia in care are loc un eveniment neplacut puteti sa verificati inregistrarile video si sa obtineti informatii pretioase despre cauza problemei sau despre persoanele responsabile.

• Detectie miscare si avertizare pe telefon. Cu functia de detectie miscare a camerelor si avertizare prin email puteti folosi sistemul video pe post de sistem de alarma. Odata activata si configurata detectia de miscare, veti fi anuntat de fiecare data cand cineva trece prin cadrul camerelor.

5. Indiferent de suma pe care o investiti in sistemul dumneavoastra video, indiferent de calitatea echipamentelor, toate sistemele de supraveghere au urmatoarele limitari:

• Recunoasterea detaliilor marunte in intuneric total, chiar si in mod infrarosu, este mult mai dificila decat in conditii cu lumina. Din aceasta cauza, se recomanda instalarea de proiectoare, ceea ce implica alte costuri.

• In functie de distantele pe care doriti sa le urmariti eficient, un sistem video poate fi costisitor. La finalul articolului veti gasi recomandari, preturi si exemple de imagini pentru sisteme video cu adevarat eficiente pe distante de 5, 10, 15, 20 metri.

• Un sistem de supraveghere nu inlocuieste preventia, grija si atentia. Un sistem de supraveghere este doar o unealta care poate fi, sau nu, de ajutor.

Sfaturi si recomandari concrete pentru cei interesati:

1. Apelati la consultanta oferita de profesionisti. Ziarul Replica colaboreaza, in multiple locatii, cu echipa Supraveghere24 din Constanta. Avem doar cuvinte de lauda pentru serviciile prestate si le multumim pentru profesionalism si seriozitate.

2. Sisteme complete cu 1-8 camere, recomandate pentru distante de 5-8 metri

exemple imagini cu un astfel de sistem

zi:

noapte:

4. Sisteme complete cu 1-8 camere, recomandate pentru distante de 7-12 metri

exemple imagini cu un astfel de sistem montat pe strada Frunzelor - Constanta

zi :

noapte:

5. Sisteme complete cu 1-8 camere, recomandate pentru distante de 10-15 metri

exemple imagini cu un astfel de sistem montat la un restaurant din Harsova

zi:

noapte:

6. Daca aveti nevoie e o solutie personalizata de supraveghere, trimiteti solicitarea dumneavoastra AICI. Veti fi contactat, gratuit, pentru a vi se oferi solutia optima.

exemple de imagini de la o solutie personalizata pentru un bloc de pe Bd. Lapusneanu

zi:

noapte:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102