REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Caz şocant la Cogealac: Tânărul care a lăsat gravidă o copilă de 11 ani se jură că o iubeşte

Caz şocant la Cogealac: Tânărul care a lăsat gravidă o copilă de 11 ani se jură că o iubeşte

Replica API 9 ianuarie 2012 | 00:00 250

Autorul grozăviei are 21 de ani

Autorul grozăviei are 21 de ani

Mihai Vasilescu, de 21 de ani, care a întreţinut relaţii sexuale cu minora de 11 ani, din Săcele, s-a prezentat, ieri, la sediul Poliţiei Rurale Cogealac, pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile aduse, respectiv întreţinere de relaţii sexuale cu minor. El a fost audiat de poliţişti, iar în cursul după-amiezei, a fost prezentat procurorilor, după care a ajuns în arestul IPJ, în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. El va fi prezentat, în cursul acestei zile, Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. Cazul minorei de 11 ani, însărcinată cu tânărul domiciliat în Cobadin, dar provenit din Botoşani, a făcut ocolul ţării. Oamenii legii au deschis o anchetă, în urma reclamaţiei depusă de mamă, Iulia Burdun de 40 de ani, iar băiatul a recunoscut că s-a culcat cu fata, însă a ţinut să precizeze că ei se iubesc şi că ar vrea să se căsătorească cu ea. Numai că legea şi poliţiştii sunt de altă părere. "La 11 ani este prea devreme pentru un copil să întreţină relaţii sexuale, iar el ştia că legea îi interzicea lui să se culce cu ea", spun surse din rândul poliţiştilor. Totodată, oamenii legii au ascultat şi varianta tânărului amorez. "Se pare că este un tip fără prea multă educaţie, dar şi mama fetei (Iulia Burdun - n.r.) pare cam la fel. Se vorbeşte că mama ar fi avut şi ea ceva relaţii cu tânărul, deşi ea neagă acest lucru. Vecinii spun însă că ar fi trăit împreună. El a fost contactat telefonic şi ne-a spus că va veni să dea declaraţii. Se pare că s-a prezentat singur, oricum, dacă nu venea, îl dădeam în urmărire naţională. Ce se va întâmpla mai departe, va stabili procurorul şi instanţa", mai spun poliţiştii.

Protecţia Copilului s-a sesizat

Potrivit anchetei, Mihai Vasilescu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata în mod repetat, începând din luna iulie şi până în decembrie anul trecut. Totul s-a petrecut în casa părinţilor fetei, al cărui tată este plecat la muncă în Italia. Cazul nu a intrat numai în atenţia procurorilor, ci şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). "Tânăra beneficiază de terapie, iar din punct de vedere medial, starea de sănătate este bună. Ea va fi audiată de către procurori în prezenţa psihologilor noştri", ne-a declarat Petre Dinică, directorul instituţiei. Deşi încă nu au sosit rezultatele de la Medicina Legală, pentru a se stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei, anchetatorii merg pe ipoteza unui act sexual consimţit de minoră, după cum singură a recunoscut, însă nu exclud varianta unui viol, urmat de raporturi sexuale repetate.

Caz similar, la Murfatlar

De precizat că acesta nu este un caz singular, în judeţul Constanţa. Anul trecut s-a mai înregistrat o situaţie asemănătoare la Murfatlar, unde o elevă de 13 ani a rămas însărcinată cu un tânăr de 18 ani. Mama acesteia ştia despre relaţiile dintre cei doi, însă le-a acceptat tacit. În cele din urmă, băiatul s-a mutat în aceeaşi casă cu minora şi cu mama ei. Poliţiştii au deschis o anchetă, însă le-a fost greu, întrucât băiatul nu avea acte de identitate şi nici nu fusese înregistrat la naştere.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367