REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cazul tânărului decedat în Mamaia: ce spune conducerea Serviciului de Ambulanţă

Cazul tânărului decedat în Mamaia: ce spune conducerea Serviciului de Ambulanţă

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 172

S-a acţionat "perfect"

S-a acţionat "perfect"

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa a raportat Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii că "angajaţii şi-au făcut treaba perfect" în cazul tânărului Marian Mezdrea, decedat în clubul Le Gaga din staţiunea Mamaia. "Din punctul nostru de vedere, fata (de la Ambulanţă - n.r.) şi-a făcut treaba ca la carte. La fel şi SMURD-ul. Nu avem ce să le reproşăm oamenilor. Foile sunt la dispoziţia oricărui organ de control. Am comunicat rezultatele raportului şi Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii. În raport am spus că fata noastră şi-a făcut treaba perfect. Până a venit SMURD-ul a aplicat protocolul, linie venoasă, medicaţie. Au ajuns în 8 minute, nu în 40 de minute cum spune lumea. Noi ne-am făcut treaba", a declarat, pentru "Replica", dr. Vasile Popescu, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Substaţia Năvodari a intervenit cu promptitudine, a ţinut să precizeze şi directorul medical Ionuţ Cealera.

Tot pentru tânăr a intervenit şi un echipaj SMURD. "Din momentul în care s-a primit apelul, noi am deplasat echipajul cel mai apropiat de locul solicitării. Aşa facem întotdeauna, mai ales în Mamaia unde accesul este practic blocat din cauza ambuteiajelor din trafic. Am trimis echipajul din Năvodari. A răspuns solicitării foarte repede. Echipajul a ajuns în 8 minute la faţa locului. Tânărul era în stop-cardiorespirator, au început manevrele de resuscitare şi au cerut echipaj cu medic. Am deplasat SMURD-ul C. A ajuns în câteva minute. El plecase spre un alt caz şi l-am dirijat acolo. Echipajul SMURD C a ajuns în următoarele 8 minute", ne-a explicat dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369