REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce a făcut o studentă din Italia, venită aici prin Erasmus. PRINSĂ la Vama Veche şi anchetată de DIICOT

Ce a făcut o studentă din Italia, venită aici prin Erasmus. PRINSĂ la Vama Veche şi anchetată de DIICOT

Replica API 30 august 2016 | 00:10 244

„Nu am vrut să ascund ţigara, am scăpat-o că m-am emoţionat”

„Nu am vrut să ascund ţigara, am scăpat-o că m-am emoţionat”

Sursa foto: Shutterstock

Angela Miccoli este o tânără studentă din Italia, care a venit în Braşov, prin programul Erasmus, la Universitatea Transilvania, Facultatea de Medicină. Însă, în loc să-şi îmbogăţească cunoştinţele, fata şi-a îmbogăţit cazierul. A fost prinsă pe plaja din Vama Veche, în zona „La Stuf”, după care DIICOT a declanşat o anchetă.

Organele de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu în localitatea Vama Veche, la data de 29.04.2016, au observat patru tineri pe plaja din dreptul terasei „La Stuf”, iar tânăra din acest grup îşi confecţiona artizanal o ţigaretă. În urma legitimării s-a constatat că cei patru tinerii sunt cetăţeni italieni, respectiv Angela Miccoli, Grasso M., Oddo Giuseppe şi Calandra Francesco. În urma controlului corporal asupra celor patru nu au fost găsite bunuri, obiecte sau substanţe interzise la deţinere. Lucrătorii de poliţie au ridicat ţigareta confecţionată artizanal de tânără, iar în rucsacul acesteia au mai găsit o substanţă vegetală uscată de culoare verde, cu miros specific de cannabis. Referitor la drogurile deţinute, inculpata a precizat verbal că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută din Braşov contra sumei de 60 lei. „La data de 30.10.2015 am venit în Braşov, la Facultatea Transilvania, prin intermediul programului Erasmus, pentru a face practică în cadrul facultăţii de Medicină, mai exact pentru a face practică în cercetări de laborator. Pe data de 28.04.2016 am plecat din Braşov cu mai mulţi colegi italieni, unii dintre ei fiind veniţi tot prin programul Erasmus, către Vama Veche, unde urma să petrecem o minivacanţă organizată de reprezentanţii Erasmus System Network, până la data de 1 mai 2016. Cu 6 zile înainte de a pleca la Vamă, mi-am cumpărat canabisul contra sumei de 60 lei. Pe 29.04.2016, înainte de a servi cina, am mers pe plajă la Vama Veche, unde au venit şi Grasso M., Oddo Giuseppe şi Calandra Francesco. Eu m-am aşezat pe nisip şi mi-am confecţionat o ţigaretă cu tutun şi cannabis, iar cei trei bărbaţi stăteau lângă mine în picioare. După ce mi-am terminat de confecţionat ţigareta, au venit mai mulţi poliţişti. Mie mi-a căzut ţigara din mână din cauza sperieturii. Mai exact, când un poliţist mi-a arătat legitimaţia, m-am emoţionat. Eu nu am aruncat ţigara în nisip ca să o ascund. Ştiu că aşa s-a consemnat în procesul verbal, însă pur şi simplu mi-a căzut ţigara din mână. Poliţiştii au căutat şi în rucsacul meu, unde au mai găsit într-o ţiplă o cantitate de cannabis”, a declarat Angela, potrivit rolii.ro. Aceasta şi-a recunoscut fapta şi a încheiat un acord de recunoaştere cu procurorii, care a fost admis de către Tribunalul Constanţa, pe 21 iunie anul curent. Astfel, inculpata s-a ales cu pedeapsa amenzii în cuantum de 3.000 lei. Decizia nu a fost definitivă, urmând a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614