REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce chirii se mai percep pentru garsonierele şi apartamentele din Constanţa

Ce chirii se mai percep pentru garsonierele şi apartamentele din Constanţa

Replica API 5 martie 2015 | 09:09 72

Cele mai multe, în zona Far

Cele mai multe, în zona Far

Studenţi, cupluri fără copii sau persoane singure au dintotdeauna o problemă în municipiul Constanţa când vine vorba de închiriat garsoniere. Acestea se transformă în apropierea sezonului estival în afaceri de succes de scurtă perioadă. Spre deosebire de restul ţării, garsonierele din Constanţa se metamorfozează în regim hotelier şi chiriaşii sunt aruncaţi în stradă, cu tot cu bagaje, în detrimentul valului de turişti. Din septembrie, lucrurile revin la normal, până în anul următor. Dar, pentru că până vine vara mai este destul, să vedem ce „scoruri” mai percep proprietarii şi agenţiile imobiliare în municipiul Constanţa.

Cele mai multe garsoniere se închiriază în cartierul Abator şi tot aici sunt cele mai mari şanse să nu fii evacuat odată cu venirea sezonului estival, graţie distanţei considerabile faţă de plajă. În zona Billa, găsim o garsonieră de 20 mp, mobilată şi recent zugrăvită, la preţul de 120 de euro. Pentru zece euro în plus, în aceeaşi zonă, pe termen lung, găsim o altă garsonieră a unui proprietar, mobilată şi utilată, la etajul trei.

În Faleză Nord, însă, preţurile se urcă „pe tavan”. La 200 de euro ajunge chiria pentru o garsonieră de 38 mp, situată la etajul patru, iar în zona Tomis Mall chiria este şi mai ridicată. 220 de euro solicită un proprietar pentru garsoniera sa mobilată, de 35 mp, situată la etajul trei. În zona Capitol, chiriile la garsoniere oscilează între 150-180 de euro, una dintre acestea, fiind destinată pe termen lung, de 28 mp, mobilată complet, cu balcon, la 150 de euro. Pentru zece euro în plus şi la 25 mp poate fi închiriată o garsonieră la Trocadero. În aceeaşi zonă, la etajul cinci, chiria pentru un apartament de două camere, situat la etajul cinci, ajunge la 300 de euro, în timp ce pentru unul în zona Boema, decomandat, ajunge la 290 de euro. Pentru cine îşi doreşte să stea în apropierea Gării, are varianta zonei din imediata apropiere sau în zona Salvare. În primul caz, chiriile pentru apartamentele de două camere, cum este unul de exemplu la 70 mp, la etajul şase, ajung şi la 350 de euro, în timp ce, în al doilea caz, ajung şi la 400 de euro, mai scump decât chiria pentru un apartament de trei camere din zona Delfinariu, unde ajunge la 380 de euro!

Tot la Delfinariu, pentru un apartament de trei camere, mobilat şi utilat şi cu loc de parcare, chiria ajunge şi la 470 de euro. În acest caz, este mai convenabil Mamaia Sat, unde pentru un apartament de trei camere, în vilă, decomandat, cu două grupuri sanitare, cu centrală termică pe gaze şi care se închiriază pe termen lung, se percep 400 de euro, însă cu avans pe două luni.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102