REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce damă uşoară e politica! „Am făcut chetă să mâncăm împreună, după care au anunţat la prezidiu că pleacă la PSD!”

Ce damă uşoară e politica! „Am făcut chetă să mâncăm împreună, după care au anunţat la prezidiu că pleacă la PSD!”

Replica API 28 iunie 2016 | 01:35 216

S-o mânca moca la alţii? Detaliile dezertărilor din UNPR

S-o mânca moca la alţii? Detaliile dezertărilor din UNPR

Marian Vasiliev

Partidul înfiinţat de generalul cu dosar penal Gabriel Oprea începe să se dezintegreze! După alegerile locale, UNPR-ul despre care se ştia că e partiduleţ sub umbrela PSD a început să dea semne că se va „topi” în PNL. Discuţiile pe această temă au fost ba confirmate, ba infirmate de liberali, în timp ce PSD a transmis că nu doreşte să se despartă de UNPR. Pe fondul declaraţiilor de faţadă între unii şi alţii, în cursul zilei de ieri a apărut şi adevărata faţă a ceea ce pregătea PSD: nu dorea despărţirea, aşa că a racolat mai mulţi senatori de la UNPR!

„Constatăm că numărul senatorilor membri ai unui grup parlamentar rezultat în alegeri este sub 7, situaţie în care vă supun atenţiei şi votului, urmând să constataţi că grupul UNPR nu mai are numărul de voturi necesar”, a anunţat, ieri, în plenul Senatului, preşedintele de şedinţă loan Chelaru. Anunţul a venit după ce, rând pe rând, mai mulţi senatori UNPR au declarat ba că demisionează şi se înscriu în PSD, ba că rămân independenţi! Situaţia a fost explicată de senatorul de Constanţa Marian Vasiliev de o manieră care pur şi simplu… ne convinge că politica e o… „mare doamnă”. Pentru început, Vasiliev a menţionat că anunţul privind desfiinţarea grupului UNPR de la Senat este doar un anunţ: „Este o chestiune de interpretare. ei spun că există senatori de la PPDD, şi senatori intraţi pe listă de la UNPR... ori, PPDD nu mai există. Acum este UNPR. Noi, în continuare, suntem 10 senatori care am rămas la UNPR, iar cifra minimă pentru grup este 7. Aşteptăm să vedem motivarea deciziei de constatare că nu mai există grupul, pentru a o ataca la Curtea Constituţională”. Vasiliev a mai comentat că întreaga situaţie în care se află partidul a fost cauzată de PSD. Acesta susţine că PSD a „faultat” UNPR pe tot parcursul campaniei electorale, iar acum, acelaşi PSD racolează parlamentarii! Cu alte cuvinte, Vasiliev acuză PSD că distruge UNPR-ul, dar admite că ceea ce se întâmplă este consecinţa greşelilor făcute de UNPR: „După ce am votat ca pinguinii, dintr-un principiu de loialitate, PSD ce face acum?! Distruge UNPR. La dorin’a PSD am votat ca primarii penali să rămână pe funcţii atâta timp cât nu au condamnări definitive, deşi noi nu aveam probleme de genul acesta; la fel, am votat, că ne-a cerut PSD, pensiile speciale, la fel – am votat votul într-un singur tur... Eram într-o alianţă, a fost chestiune de loialitate, şi ce am obţinut?”, a comentat Vasiliev, care a adăugat că rămâne în UNPR şi că, în condiţiile date, va colabora cu PNL.

"Am pus câte 100 de lei, am stat la masă, am mâncat friptură"

Revenind la ziua de ieri, când mai mulţi senatori au anunţat că pleacă de la UNPR la PSD, sau rămân independenţi, Vasiliev a povestit şi o situaţie mai mult decât hazlie: „Cu o oră înainte de şedinţa de plen, pentru că am zis că e ultima până la toamnă, am decis toţi senatorii UNPR să facem chetă, să punem câte 100 de lei, şi să comandăm mâncare. Să stăm îpreună, ca nişte colegi, la masă. A venit mâncarea, am mâncat cu toţii la masa de la grup... nici unul nu a spus nimic! Asta era la ora 15.00, iar la ora 16.00 ne-am dus la şedinţă. Iar acolo, stăteam în bancă şi nu îmi venea să cred! Colegii s-au dus să anunţe că pleacă la PSD. am o vârstă şi constat că nu cunosc natura umană... Vă repet, înainte de chestiunea de la Senat, am stat cu toţii la masă şi am mâncat friptură!”, a povestit senatorul constănţean.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369