REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce măsuri a luat Curtea de Apel în cel de-al treilea dosar al lui Constantinescu

Ce măsuri a luat Curtea de Apel în cel de-al treilea dosar al lui Constantinescu

Replica API 21 noiembrie 2014 | 21:14 221

O firmă are interdicţia de a intra în lichidare

O firmă are interdicţia de a intra în lichidare

Nicuşor Constantinescu

Săptămâna trecută, procurorii DNA l-au trimis, din nou, în judecată pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, iar alături de el, alte 18 persoane, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi a peste 1 milion de lei în dauna statului român. Constantinescu este acuzat, în cel de-al treilea dosar penal, de 6 infracţiuni de abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 noiembrie a.c.. În cadrul şedinţei magistraţii au dispus faţă de inculpata persoană juridică SC Rom Coman SRL Constanţa, reprezentantă de Victor Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa, măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatei – persoană juridică pe o perioadă de 60 zile. Completul de judecată a stabilit un nou termen de judecată pentru 11 decembrie. Printre cei 18 inculpaţi în dosar se numără şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Victor Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa, administratori al SC Rom Coman SRL, Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, Florin Georgel Onescu, primar al comunei Lipniţa, şi Nela Geileanu, secretar al aceleiaşi comune, dar şi persoanele juridice Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, SC Rom Coman SRL şi SC Stop SRL. Procurorii acuză societatea Rom Coman SRL, faţă de care instanţa a luat măsura restricţiei iniţierii deschiderea procedurii de insolvenţă, că ar fi emis, prin reprezentanţii societăţii, respectiv Aurelian Coman şi Daniel Popa, documente contabile, pentru a acoperi plăţi nelegate efectuate de Nicuşor Constantinescu, prin Consiliul Judeţean Constanţa, în cuantum de 20.254.603,36 lei. De asemenea, procurorii mai spun că, în data de 16 iulie 2013, Coman şi Popa au cesionat în mod fictiv părţile sociale ale SC Rom Coman SRL către o persoană de condiţie socială modestă, analfabet, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218