REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce spune Ministerul Justiţiei despre extrădarea lui Nicuşor Constantinescu: "Procedurile sunt confidenţiale"

Ce spune Ministerul Justiţiei despre extrădarea lui Nicuşor Constantinescu: "Procedurile sunt confidenţiale"

Replica API 28 august 2014 | 00:00 178

Precizări

Precizări

Ministerul Justiţiei răspunde informaţiilor din mass media potrivit cărora procedura de extrădare în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu ar fi fost tergiverată. Uite ce spune instituţia:

"În urma apariţiei în mass-media a unor informaţii potrivit cărora procedura de extrădare în cazul domnului Nicuşor Constantinescu ar fi fost tergiversată, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări: Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală în materia extrădării, îşi îndeplineşte, în toate cauzele, obligaţiile legale ce-i revin cu maximă celeritate, în conformitate cu legea română şi, după caz, instrumentele internaţionale aplicabile. Precizăm că respectarea condiţiilor legale şi procedurale aplicabile în fiecare speţă în parte este obligatorie pentru finalizarea cu succes şi într-un termen cât mai scurt a demersurilor necesare pentru aducerea în ţară a tuturor persoanelor date în urmărire internaţională în baza unei decizii a instanţelor de judecată. Întrucât procedurile de extrădare sunt confidenţiale, conform prevederilor Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, nu pot fi date publicităţii elemente suplimentare. Ministerul Justiţiei va informa opinia publică cu privire la toate etapele şi momentele procedurale ale cazului din care va rezulta că M.J. îşi îndeplineşte riguros atribuţiiile, tocmai pentru o finalizare rapidă a cauzei, în momentul în care informaţiile vor putea fi date publicităţii", se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218