REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce spune Ramona Mănescu despre plecarea spre partidul lui Tăriceanu

Ce spune Ramona Mănescu despre plecarea spre partidul lui Tăriceanu

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 181

Grupul Tăriceanu presează mediatic PNL

Grupul Tăriceanu presează mediatic PNL

Goana după politicieni produce isterie curată la PNL, unde zvonul s-a instalat ca la el acasă. După o serie de valuri de plecări din partid, spre Grupul de Iniţiativă Liberală al fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, acum s-a ajuns în faza pe presiune mediatică. Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, este vizat de noile presupuneri, care ajung până la ideea că acesta îi va organiza Congresul lui Tăriceanu, care va avea loc pe 1-2 august, la Parlament. Mănescu, trecut în eşalonul secund după preluarea şefiei de Klaus Iohannis, nu poate trece oficial în "barca" lui Tăriceanu, întrucât şi-ar pierde mandatul. Dar, Mănescu nu este singura problemă cu care PNL se confruntă, ci şi alţi colegi liberali, precum Renate Weber sau Norica Nicolai şi chiar soţia acestuia, Ramona Mănescu. Fostul ministru al Transporturilor s-a arătat stupefiată de zvonurile care au invadat partidul.

"Am văzut şi eu că unii spun că intenţionez. Nu intenţionez, nu ştiu de unde le-a venit ideea asta, dar nu intenţionez să plec nicăieri. Deocamdată, nici nu se pune problema să plec din PNL şi, oricum, dacă aş pleca vreodată din PNL, nu cred că aş pleca la alt partid. Nu e cazul. Nu m-am gândit să plec din PNL. Nu ştiu de unde a apărut vestea asta, am văzut-o şi eu, dar nu plec nicăieri. (...) Nu vreau să fac eu speculaţii cu privire la care sunt intenţiile domnului Tăriceanu. Eu, personal, cred că, dacă ar fi rămas în PNL, altfel ar fi stat situaţia astăzi. Probabil că, la Congresul de după europarlamentare, ar fi fost ales preşedintele partidului, probabil că ar fi fost candidatul nostru la prezidenţiale, nu ştiu... sunt foarte multe variabile. Domnul Tăriceanu nu mai e în PNL şi numai dumnealui ştie ce vrea să facă cu acest proiect", a explicat Mănescu, pentru "Replica". Dacă nu pleacă din PNL, va rămâne în viitorul PNL, însă Mănescu nu este pe deplin încrezătoare în proiectul de unificare a dreptei. Mai cu jumătate de gură, constănţeanca se limitează la speranţă pentru acest demers. "Of... Eu sper să se întărească dreapta românească şi asta este singura mea speranţă, ca noul partid sau alianţă, deocamdată, până va fi un partid înregistrat la Tribunal, să poată să-şi dovedească fiabilitatea. Acum... sigur că, în politică ştiţi cum e, ne dorim un proiect, muncim pentru el şi putem să avem dreptate sau nu. Timpul va demonstra dacă este un proiect care, într-adevăr, va avea succes sau nu. Noi sperăm să aibă succes, atâta timp cât atâţia oameni s-au implicat şi au muncit pentru asta, ar fi păcat să eşueze", a precizat Mănescu.

Fuziunea dintre PDL şi PNL pentru "marele partid de dreapta" are o problemă. De fapt, două. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, racolează pe bandă rulantă parlamentari liberali, iar, de cealaltă parte, PSD apasă pedala ONG-ului, prin care intenţionează să îşi apropie primarii din ţară, aplicând, evident, o nouă lovitură PNL. În prima situaţie, remarcăm o probă de liberalism viteză, care e mai liberal ca celălalt. În altă ordine de idei, apropiaţii lui Tăriceanu se confruntă cu o problemă. Liderul Partidului Naţional al Mediului, prin care Tăriceanu îşi va face viitorul partid, Ionică Anuţoiu, a fost condamnat in septembrie 2007 de către Tribunalul Braşov, la patru ani cu suspendare şi opt ani de supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte aplicate unei foste angajate. Pe atunci lider al formaţiunii braşovene a Partidului Ecologist Român, Anuţoiu a lovit-o pe Melania Bâtea, fostă angajată a sa, femeia murind în spital, după ce a dat cu capul de o bordură, din cauza loviturii primită de la Anuţoiu. Mai mulţi liberali au părăsit partidul în ultimele zile, motivând că "fuziunea cu PDL reprezintă pierderea identităţii liberale". Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu face, totuşi, o "victimă" şi la Constanţa. După două aventuri politice, una în calitate de deputat din partea PP-DD, ulterior independent, Mihai Tararache, pare că şi-a găsit locul, lângă Tăriceanu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218