REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce surpriză neplăcută pentru Florenţa Marinescu: cum a fost „fentată” de liderul PNL la alegeri

Ce surpriză neplăcută pentru Florenţa Marinescu: cum a fost „fentată” de liderul PNL la alegeri

Replica API 21 septembrie 2016 | 01:42 1637

Se mai face bine PNL Constanţa?!

Se mai face bine PNL Constanţa?!

Pe data de 11 noiembrie începe, oficial, campania electorală pentru alegerile generale. Până atunci, politicienii sunt în pre-campanie. La liberali, dar nu doar la ei, nu se poate discuta despre o pre-campanie în adevăratul sens al cuvântului, atâta timp cât nu ştim exact cine sunt candidaţii. Lista PNL Constanţa, de exemplu, urmează a se tranşa în circa o lună de zile. Urmează câteva săptămâni de foc, cu două propuneri la mijloc: cea a preşedintelui PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care cere ca nici un actual parlamentar să nu mai candideze, pentru a lăsa „oamenii noi” să meargă în Parlament, şi varianta în care candidează şi actuali parlamentari, dar şi „oameni noi”. Până când se tranşează disputa, sau tocmai pe acest fond, ies la iveală situaţii ţinute „sub cheie” până acum, chiar dacă ele datează de la alegerile locale.

Imediat după şedinţa în care preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, anunţa că propune ca actualii parlamentari să nu mai canideze, pentru ca partidul să aibă şansa unui scor mai bun la alegerile generale, ieşeau la iveală cel puţin două demisii: a lui Dan Antonoaea-Zepa şi a lui Gabriel Monea. Liderul PNL Constanţa a insistat că cele două demisii nu au legătură cu anunţul său, însă cert este că atât Zepa cât şi Monea au dat de înţeles că nu se mai regăsesc în partid. Nu vor pleca la altă formaţiune politică şi nu au dorit să ofere detalii suplimentare.

Însă, şi mai interesantă este demisia sopranei Florenţa Marinescu. La alegerile locale, Florenţa Marinescu s-a implicat în campania preşedintelui organizaţiei municipale a PNL Constanţa, Vergil Chiţac, la acea vreme candidatul partidului la Primăria Constanţa. Gestul nu a fost unul dictat strict de interesul partidului de a-şi promova candidatul şi de a folosi, în acest scop, toate cadrele disponibile. Întâmplarea face ca Florenţa Marinescu şi Vergil Chiţac să se cunoască de ani de zile, din copilărie chiar, după cum ne-au explicat anumiţi liberali. De altminteri, pentru că s-a reactivat în partid şi a demarat acţiuni de susţinere a lui Chiţac, Marinescu a fost cât pe ce să figureze pe lista de candidaţi ai PNL la Consiliul Local Constanţa. Nu s-a mai întâmplat acest lucru, iar adevărul pare să iasă abia acum la iveală! În momentul depunerii dosarelor de candidatură, Florenţa Marinescu a fost anunţată, chiar de către Vergil Chiţac din câte se pare, că nu va figura pe un loc eligibil, spun sursele noastre. Prin urmare, soprana şi-a retras dosarul, însă supărarea cauzată de „incident” nu a fost transmisă publicului. Trecut cu vederea, evenimentul a reintrat în discuţiile liberalilor acum, pe fondul tensiunilor legate de facerea listei de candidaţi pentru Parlament, chiar dacă soprana nu şi-a mai declarat vreo intenţie de a candida. Ba mai mult, ea este demisionară din PNL, decizie înregistrată la partid cu data de 11 iulie, cu menţiunea că „nu se mai regăseşte în acest partid”. „Dacă lucrurile nu intră în normalitate în PNL, vor exista şi alte exemple de acest fel. Vor demisiona şi alţii. Nu se poate continua cu aceeaşi oameni de ani şi ani de zile, ori cu aceleaşi metehne: cine dă plicul mai gros cu bani, acela intră pe loc eligibil”, ne-a declarat un liberal.

Contactat de "Replica", preşedintele de la judeţ, Gheorghe Dragomir, a confirmat demisia Florenţei Marinescu, dar a adăugat că mai multe detalii ne poate furniza liderul de la municipiu, Vergil Chiţac.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai vergile, ai avut si tu o ocazie sa te dai mare si ai ratat.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102