REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Centrul-fantomă de la Cernavodă: lucrări neterminate de ani de zile!

Centrul-fantomă de la Cernavodă: lucrări neterminate de ani de zile!

Replica API 27 februarie 2017 | 00:11 532

Numai în România se poate aşa ceva:

Numai în România se poate aşa ceva:

România este ţara în care de la an la an sau de la mandate la mandate se “târâie” promisiuni electorale neonorate. La Constanţa, avem exemplul CET-ului, Cazinoului, dar nu numai, la Năvodari – construcţia unui spital sau introducerea unui traseu RATC, în timp ce la Cernavodă există “promisiunea” construirii unui centru de tineret încă din 2007.

Acest centru ar putea deveni, bine-mersi, o realitate, fiind o investiţie aflată în grija Societăţii Naţionale Nuclearelectrica. Şi, dacă SNN nu are destulă forţă să ducă un proiect de acest tip la bun sfârşit… atunci cine? Dar, dacă SNN nu mişcă, atunci de vină este... Guvernul! Dacă nu e Guvernul (oricum s-ar numi el), atunci vinovaţi sunt constructorii care capitulează ori... autorităţile locale. Din câte se pare, la mijloc ar fi clasicul interes financiar (para-ndărăt), însă, cum nu există nici o dovadă în acest sens, ne limităm la a aminti că proiectul cu pricina a fost anunţat încă din 2007, iar ulterior, adică în 2008, primarul de la acea dată, Gheorghe Hânsă, spunea că lucrările au fost sistate. În 2011, oraşul Cernavodă era din nou informat că se reiau lucrările şi că vor fi gata în 2012! Nici în momentul de faţă nu sunt gata. În schimb, SNN păstrează pe pagina sa oficială detaliile investiţiilor de care a avut grijă sau care sunt încă „în construcţie”.

Lucrări finalizate şi recepţionate, conform SNN: magazin alimentar, grădiniţă, staţie de apă potabilă, modernizarea intersecţiilor şi a străzilor, reţele de termoficare etc. (mai multe detalii AICI); în construcţie: centrul de instruire şi agrement pentru tineret şi copii – situate pe strada Canalului, pe terenul fostei fabrici de ciment. Investiţia va ocupa o suprafaţă de aproape 35.000 mp. Fondurile necesare realizării acestui centru care ar urma să aibă şi un bazin olimpic de înot provin, teoretic, de la Guvernul României, prin SNN. Există însă discuţii ca fondurile să nu mai fie alocate de Guvern prin SNN, ci să fie virate direct în conturile autorităţii locale, iar de aici… trageţi dvs. concluziile.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mea mea la primar este Sadet urata primariei
2
0
Sa va fie rusine la toti! Sunteti buni numai de mancat cacaturi!!!! Orice s.ar face nimic nu apreciati!!!
2
2
Gata geloaselor, e mai dulce a primarului, decat a barbatului. Offf, cum mergem noi la hotel la Nelutu, sa mi-o traga in ritm de clopote. Ce atata post.Basca ne luam si escorte, sa nu dam de banuit. Promit sa ma spovedesc sub patrafiru barbatului.
9
0
gata fetelor sunteti libere sa-l iubiti pe primar, "coana preoteasa" a intrat in post , ....grabiti va dar , postul e de doar 6 saptamani ....
11
0
Deocamdata eu sunt indragostita la maxim de primarul orasului Cernavoda si il iubesc la disperare.
12
3
Trist dar adevarat
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108