REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ceremonial de comemorare al eroilor sârbi la Medgidia

Ceremonial de comemorare al eroilor sârbi la Medgidia

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:49 691

La Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia a avut loc sâmbătă, 3 septembrie, a.c., un ceremonial de pomenire și omagiare închinat luptătorilor sârbi, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Au fost prezenți Ambasadorul Serbiei la București, Branko Brankovic ministru Muncii, Afacerilor Sociale și Veteranilor de Război din Serbia, Aleksandar Vulin, Tomas Vostry, locțiilorul ambasadorului Cehiei la București, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, Liga de prietenie româno-sârbă condusă de doamna președintă Emilia Ursein, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, dl. Colonel r. Remus Macovei. A fost oficiat serviciul religios ortodox de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum și slujba de pomenire de rit catolic, de către Monseior Ieronom Iacob. Din partea administrației locale a fost prezentă doamna viceprimar Luminița Vlădescu.

După intonarea imnurilor de stat ale României, viceprimarul Medgidiei a deschis seria alocuțiunilor: În semn de cinstire a sacrificiului luptătorilor a fost ridicat acest monument-criptă, în fața căruia an de an, la 11 Noiembrie, de Ziua Armistițiului, se desfășoară o emoționantă ceremonie comemorativă. Nu întâmplător, ne revedem acum, la începutul lunii septembrie. Acest monument a fost inaugurat în mod solemn la 07.09.1926 de către regele Ferdinand al României și Regele Alexandru Karagheorghevici al Regatului Sârbo-Croato-Sloven.

La rândul său, ministrul sârb, Aleksandar Vulin a mulțumit pentru preitenilor români pentru faptul că nu uită să aducă un omagiu eroilor sârbi, vorbind și despre curajul și devotamentul acestora pe câmpul de luptă. A urmat, după discursurile oficialităților ceremonialul depunerii coroanelor de flori de către cei prezenți. Festivitatea de la Monumentul Eroilor s-a încheiat cu un moment muzical cu cântece de luptă ale voluntarilor sârbi prezentat de grupul vocal Zvuci s Kamena din Serbia.

Vizita oaspeților la Medgidia s-a încheiat cu deplasarea oficialităților la Primăria Medgidia, unde viceprimarul orașului a prezentat, pe scurt istoria Medgidiei, iar oaspeții au făcut schimb de impresii, exprimându-și, în parte emoția trăită la ceremonialul desfășurat.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614