REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Chiru ar putea redeveni coleg cu Maria Stavrositu. Cum reacţionează liderul PDL!

Chiru ar putea redeveni coleg cu Maria Stavrositu. Cum reacţionează liderul PDL!

Replica API 17 iunie 2014 | 00:00 91

S-a trezit iar cu nebunii pe cap

S-a trezit iar cu nebunii pe cap

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a reuşit şi în această săptămână să uimească. Luni, liderul democrat-liberalilor a anunţat cu entuziasm cooptarea fostului liberal, Andrei Chiliman. "Este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă şi înscrierea lui o considerăm mai mult decât oportună", a declarat Blaga, constituind astfel anunţul oficial al protocolului de colaborare dintre PDL şi IRL. Totodată, potrivit protocolului, s-a hotărât acordarea postului de prim-vicepreşedinte PDL lui Andrei Chiliman, dar şi funcţia de preşedinte interimar al filialei sector 1 a PDL.

Pe fondul discuţiilor şi demersurilor despre fuziune, pe care PDL le demonstrează din plin în această perioadă, prin paşii rapizi ai protocoalelor semnate, colaborarea cu IRL nu ar fi o surpriză în sine. Surpriza vine, însă, pe plan local. Mai exact, în Constanţa, unde foştii democrat-liberali, unii dintre ei"vopsiţi" cu movul PP-DD-ist sau cu "suceala" PNŢCD, în speranţa obţinerii unor mandate la alegeri, dau nas în nas cu rivalii consacraţi. Pentru cunoscătorii politicii locale, este, evident, vorba de Maria Stavrositu. Aflată "la cuţite" cu preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, Stavrositu dă piept din nou cu cel care i-a fost coleg şi, ulterior, duşman declarat. Stavrositu a "aterizat" la PNŢCD prin filiera IRL. Perdantul de serviciu al politicii constănţene, Stavrositu s-ar putea întâlni din nou cu Chiru, la aceeaşi masă. Sau nu? Expediată în "şuturi" din mai toate partidele pe unde a fost membru, Mariei Stavrositu i s-au cam închis prăvăliile. În ciuda "colaborării oportune pe partea dreaptă" pe care o trâmbiţează Blaga, la nivel naţional, la malul mării Chiru nici nu vrea să audă de Stavrositu. "Nu e treaba mea. Nu, nu mă văd coleg cu Maria Stavrositu. Cariera dânsei nu e treaba mea. Chiar nu mă interesează, nici nu se pune în discuţie aşa ceva", a declarat Chiru, mai revoltat ca oricând, semn vizibil c Stavrositu n-ar mai călca uşa PDL nici cu forţa, aşa cum au făcut susţinătorii dânsei la PNŢCD, recte Adrian Ţapliuc, care a spart sediul cu ranga, încununând o nouă faţadă a deja caraghioasei clase politice locale. Şi asta nu ar fi tot pentru Chiru. Pe lângă Stavrositu, filiera IRL i-l aduce din nou "pe tavă" pe Sebastian Bodu, alt personaj politic despre care Chiru are numai gânduri "de bine". Rezultatele demne de tot râsul obţinute de PNŢCD la alegerile pentru Parlamentul European au determinat demisiile în bloc ale IRL-iştilor. Printre ei, Bodu, care anunţa la 1 iunie a.c. că părăseşte partidul, însă va activa în continuare în IRL. " Nu vreau să fiu parte a unui circ politic, dezavuez aceste practici pe cale a se declanşa, aşadar mă retrag cu regretul de a nu fi candidat independent, indiferent de scorul pe care l-aş fi obţinut. Rămân, desigur, membru IRL", preciza atunci Bodu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102