REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Chiţac zice că nu-şi judecă oamenii, dar e puţin probabil ca vreun consilier municipal să mai fie pe lista de candidaţi

Chiţac zice că nu-şi judecă oamenii, dar e puţin probabil ca vreun consilier municipal să mai fie pe lista de candidaţi

Replica API 12 februarie 2016 | 01:34 402

Candidatul liberal vrea 10-11 aleşi

Candidatul liberal vrea 10-11 aleşi

Vergil Chiţac

Vergil Chiţac a avut ieri prima sa conferinţă de presă în calitate de candidat al PNL la Primăria Constanţa şi preşedintele unic al organizaţiei municipale a partidului. Ca un semn al armoniei din partid, evenimentul a avut loc la sediul fostului PDL, în prezenţa câtorva foşti pedelişti (nu mulţi), printre care George Măndilă şi Adrian Manole, cel care-i va fi, de altfel, şi şef de campanie, după cum a anunţat Chiţac. Din partea foştilor penelişti, au putut fi văzuţi stând alături, în sală, deputatul Gheorghe Dragomir şi Dan Zepa Antonoaie, peisajul fiind completat de figurile noi, probabil din nouă echipă adusă de noul lider şi candidat PNL.

Echipă care nu funcţionează încă la parametrii optimi, dacă e să reţinem două din gafele comise ieri de Chiţac: solicitarea din startul conferinţei, ca reprezentanţii presei să se înscrie la cuvânt frumos, pe o listă, pentru a pune întrebări (reminiscenţă a formării sale militare, probabil) şi naivitatea fermecătoare de care a dat dovadă atunci când a vorbit despre trecerea serviciilor edilitare înapoi la primărie, în condiţiile în care acestea, cu excepţia salubrizării, se află oricum în grija administraţiei locale. Ce-i drept, Vergil Chiţac îşi are vorbele la el şi ştie să întoarcă rapid situaţia potrivnică în favoarea sa.

Vergil Chiţac este preşedintele unic al organizaţiei municipale Constanţa a PNL şi a spus că, în maxim 2-3 săptămâni, şi la nivelul filialei judeţene va exista un preşedinte unic. Chiţac a anunţat că va restructura în totalitate organizaţiei municipale, în care va coopta şi societatea civilă, ce va avea 10 membri în viitoare conducere a filialei. „Am venit în PNL din nevoia de schimbare, resimţită inclusiv după Colectiv. Partidul la nivel local va fi deschis către societate şi îl voi restructura total.

Organismele care sunt supradimensionate numeric sunt ineficiente şi iau decizii proaste. Prin urmare, biroul local va fi restructurat, probabil înjumătăţit ca număr de membri, la fel şi comitetul executiv. Se vor înfiinţa comisii de specialitate, în care vor activa numai profesionişti în domeniu, iar acestea vor întocmi programul meu electoral. Candidaţii la Consiliul Local vor fi aleşi exclusiv din membrii acestor comisii, pentru că este normal ca pe lista consilierilor să se găsească oameni care au participat la programul electoral. Cu siguranţă, vor fi şi opinii împotrivă, dar e normal să fie aşa”, a declarat Vergil Chiţac.

Chiţac: La o prezenţă la vot de peste 50%, alegerile vor fi câştigate de mine

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa a prezentat şi profilul candidatului PNL: „Să fi făcut ceva în profesia lui. Nu genii, dar când spui că e doctorul X, comunitatea să-l ştie că e bun”; pe de altă parte, candidatul ideal trebuie să nu fi avut probleme de imagine, să aibă o etică ireproşabilă. Chiţac a spus că lista candidaţilor PNL va fi prezentată până pe 15 martie şi că speră să obţină un număr de 10-11 mandate de consilieri.

De asemenea, ponderea candidaţilor va fi de 50-50% în funcţie de apartenenţa la fostul PDL, respectiv vechiul PNL. Chiţac a completat, spunând că vrea minim 40% femei în rândul consilierilor locali, pentru că sunt mai conştiincioase. De asemenea, Vergil Chiţac şi-ar dori un consiliu local în care să se regăsească atât tineri, cât şi oameni maturi, de toate naţionalităţile, astfel încât să reprezinte întreaga Constanţă. Liderul liberal a spus că nu ştie dacă va candida şi pentru consiliul local, adăugând că este sigur de succesul său, cu o singură condiţie.

„Am fost soldat, dintotdeauna mi-am studiat adversarul, deşi cel mai greu e să evaluezi pe tine, dar să ştiţi că şansele de a câştiga Primăria Constanţa sunt foarte mari. Dacă porneşti de la premisa că trebuie să-i mulţumeşti pe toţi, o iei la vale. Intuiesc că vor ieşi mai mulţi oameni ca până acum la vot, iar la o prezenţă de peste 50%, alegerile vor fi câştigate de mine”, a spus Vergil Chiţac.

Nu exclude o candidatură la Senat

Candidatul a luat însă în calcul şi varianta unui eşec, care însă nu-l va coborî de pe funcţia de lider PNL: „dacă nu voi câştiga, cred că oricum voi avea cel mai mare scor obţinut vreodată de PNL şi asta îmi va da dreptul moral de a rămâne preşedintele organizaţiei”. Pe de altă parte, Chiţac a spus că nu exclude şi o candidatură la parlamentare, dar nu e atras de această variantă: „Nu mă interesează în mod deosebit un post de senator, nu exclud o candidatură, dar nu am asemenea orgolii”.

Revenind la consiliul local, Vergil Chiţac a evitat să expună vreo părere asupra activităţilor aleşilor locali PNL din actualul mandate. „Nu pot să spun care consilier local a avut cea mai bună activitate, dar din acest moment ei vor prezenta rapoarte de activitate. În măsura posibilităţilor, voi fi prezent şi la şedinţele de consiliu local. Există puţine şanse să mai fie vreun actual ales PNL şi în viitorul consiliu local”, a precizat Vergil Chiţac.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920