REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cine pariază pe Simona Halep? Constănţeanca abandonează la China Open şi scoate a şaptea jucătoare din anonimat în 4 luni

Cine pariază pe Simona Halep? Constănţeanca abandonează la China Open şi scoate a şaptea jucătoare din anonimat în 4 luni

Replica API 5 octombrie 2015 | 00:00 281

Suspiciuni din ce în ce mai vocale

Suspiciuni din ce în ce mai vocale

Simona Halep

Simona Halep a abandonat ieri primul meci pe care îl susţinea la China Open, unde era principala favorită, dând vina pe problemele pe care le are cu tendonul lui Ahile şi spunând că nu vrea să rişte participarea la Turneul Campioanelor. Constănţeanca numărul 2 mondial s-a declarat KO după 50 de minute, la scorul de 5-4 pentru iberica Larra Arruabarrena, locul 95 WTA.

„Am dureri la tendonul lui Ahile. E mai rău decât am crezut iniţial. M-am gândit că sunt bine şi că pot juca, dar nu a fost aşa. Nu vreau să forţez şi să sufăr o accidentare mai gravă. Aşa sper să mă recuperez repede şi să fiu sănătoasă la următorul turneu. Am simţit dureri uşoare la Guangzhou, puţin mai mari la Wuhan, iar aici a fost cel mai rău. Am nevoie de câteva zile de pauză. Toţi jucătorii au accidentări uşoare în cursul unui an, deoarece jucăm multe meciuri. Sper să pot juca la Turneul Campioanelor, acesta a fost obiectivul meu din acest an”, a spus Halep, după meciul abandonat.

Obligaţii contractuale, lipsa unui antrenor stabil, încăpăţânarea de a nu apela la ajutorul unui psiholog sportiv, ghinionul pur ori alte interese au făcut din Simona Halep una din cele mai inconstante jucătoare ale lumii din tenisul ultimilor ani. Şi Serena Williams (locul 1 WTA) şi Maria Şarapova (3 WTA) au abandonat meciuri şi turnee, dar la nici una nu se întâlneşte hazardul care pare a călăuzi cariera Simonei Halep. E foarte greu, dacă nu imposibil de acceptat ca una din sportivele de top ale lumii să nu ştie, la momentul începerii unui joc oficial, care îi este starea de sănătate, dacă poate sau nu să ducă un meci până la capăt.

Să rişti jucând, deşi ştii că eşti accidentată serios, înseamnă ori inconştienţă, ori sete patologică de bani ori faptul că, de fapt, altcineva decide în locul tău, numărul 2 WTA, iar asta ar fi cel mai grav lucru cu putinţă. Cert este că Simona Halep a bătut un record la care Williams şi Şarapova ar intra în pământ de ruşine: în doar 4 luni, a scos din anonimat nu mai puţin de 7 jucătoare de tenis, care au făcut meciul carierei în faţă Simonei.

În acelaşi timp, prin aceste prestaţii, ar fi putut produce unora sau altora averi de milioane de euro, dacă aceştia au fost suficienţi de inspiraţi sau informaţi să parieze pe aceste eşecuri absolut suprinzătoare ale constănţencei: Simona Halep- Larra Arruabarrena 4-5, abandon, la China Opea- 4 octombrie; Denisa Allertova - Simona Halep 6-4, 6-3, în sferturi la Guangzhou - 24 septembrie; Flavia Pennetta - Simona Halep 6-1, 6-3, în semifinale la US Open - 11 septembrie; Belinda Bencic - Simona Halep 7-6, 6-7, 3-0 - abandon, în finală la Rogers Cup - 16 august; Jana Cepelova - Simona Halep 5-7, 6-4, 6-3. în primul tur la Wimbledon - 30 iunie; Kristina Mladenovic - Simona Halep 2-6, 6-0, 7-6(4), în sferturi la Birmingham - 19 iunie; Mirjana Lucic-Baroni - Simona Halep 7-5, 6-1, în turul doi la Roland Garros - 27 mai.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369