REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CIRCUL s-a mutat definitiv la Mangalia! Acuzaţii grave: s-a umblat cu ŞPAGA prin birourile Primăriei

CIRCUL s-a mutat definitiv la Mangalia! Acuzaţii grave: s-a umblat cu ŞPAGA prin birourile Primăriei

Replica API 2 septembrie 2016 | 00:15 1187

Mult scandal pentru… NIMIC!

Mult scandal pentru… NIMIC!

Sursa foto: www.circulorlando.ro

Ani la rând, administraţia locală din sudul litoralului a semănat a circ. Iar circul continuă la Mangalia, „graţie” unui primar încăpăţânat, care preferă ba să dea cu biciul în consilierii locali, să îi acuze de fapte ce ţin de domeniul penalului, ba să se retragă brusc, fără nici un cuvânt, de la şedinţe, atunci când ceva nu-i convine! De cealaltă parte, nici consilierii locali nu se lasă mai prejos, deşi componenţa actualului CL diferă mult de cel anterior. Încrâncenarea continuă. Şi, pe fondul acestor tensiuni parcă fără de sfârşit... există Facebook, trăiască Facebook!, acolo unde fiecare poate spune ce vrea! Că, aşa s-a înţeles la români „socializarea”. Nu contează dacă există sau nu dovezi, spaţiul public „de socializare” Facebook a fost invadat de comentarii, imagini, acuzaţii.

Toate „bune şi frumoase”, toată lumea vede că există probleme, spre exemplu, la proiectul Parcul Ever Green din Mangalia, care nu e tocmai... green, şi asta pentru că că mai mulţi copaci s-au uscat, iar gazonul a „leşinat” pe alocuri. Dar, pe reţeaua de socializare, utilizată de consilieri, între care şi alesul local Menabit Ozzy - care sancţionează tot ce „mişcă” mai mult sau mai puţin greşit la Mangalia - a apărut, pe un grup creat de acesta, următoarea informaţie: „Circul Orlando a funcţionat pe domeniul public, pe 6057 mp.

Care sunt informaţiile: - Circul a primit autorizaţie de funcţionare de la primărie fără a avea autorizaţie de construcţie, fără a avea avize de la RAJA, ENEL, ISU etc. S-a legat la iluminatul public ilegal, s-a racordat la apă ilegal. Consumurile de energie şi apă au fost suportate cu banii publici. Nu s-a perceput nici o chirie pentru ocuparea domeniului public (…) În şedinţa extraordinară a Consiliului Local s-a aprobat prin HCL o comisie specială de verificare a legalităţii funcţionării circului. Aceasta comisie specială a fost propusă în şedinţa extraordinară deoarece în luna iulie un grup de consilieri a făcut o adresă dlui primar şi aparatului de specialitate care a emis autorizaţia să verifice şi sa comunice în ce condiţii s-a eliberat autorizaţia de funcţionare a circului Orlando. Nu s-a dat răspuns până astăzi. Toate aceste eforturi de a acoperi ilegalitatea autorizaţiei de funcţionare sunt încălcări ale legislaţiei în vigoare şi creează suspiciunea de constituire de grup infracţional”, a postat consilierul local, care a adăugat că solicită organelor competente să se sesizeze.

Ulterior, ca răspuns la un comentariu, acelaşi consilier a susţinut că ştie că s-ar fi dat şpagă (prin birourile primăriei cel mai probabil) pentru autorizaţia eliberată de Primărie! Şoc şi groază, nenorocire! Ar fi fost cu adevărat, numai că… la solicitarea „Replica” de Constanţa, reprezentanţii ISU Dobrogeau au precizat, OFICIAL, că a existat aviz de la ISU. De asemenea, reprezentanţii RAJA au menţionat că nu au la cunoştinţă de vreun branşament ilegal în zona în care a funcţionat circul şi că, fiind vorba de un circ amplasat pe o proprietate privată, în sarcina proprietarului „cade” să se ocupe de plata utilităţilor, iar la rîndul său proprietarul îşi recuperează banii de la chiriaş, în cazul de faţăp Circul Orlando.

În plus, tot la cererea „Replica”, administraţia locală a pus la dispoziţie, pentru studiere, dosarul în baza căruia a fost permisă funcţionarea circului. Pe de altă parte însă, deloc de apreciat lipsa de transparenţă a primarului şi a aparatului de specialitate în relaţia cu aleşii locali! Căci, dacă primarul ar fi catadicsit să le arate actele... probabil că circul nu s-ar mai fi mutat pe Facebook şi în acest caz!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102