REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CJC nu are, deocamdată, pretenţii materiale de la Nicuşor Constantinescu

CJC nu are, deocamdată, pretenţii materiale de la Nicuşor Constantinescu

Replica API 23 decembrie 2014 | 00:17 226

Se aşteaptă verdictul final al instanţei

Se aşteaptă verdictul final al instanţei

Cristinel Dragomir şi Nicuşor Constantinescu

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 3 decembrie, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, le-a adus la cunoştinţă aleşilor judeţeni o adresă a DNA, serviciul Teritorial Constanţa, prin intermediul căreia instituţia este înştinţată că se poate constitui parte civilă în cel de-al treilea dosar al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu.

Atunci, consilierii au stabilit ca o decizie să fie luată în şedinţa din 22 decembrie, pentru a solicita aducerea unui expert care să constate dacă există un prejudiciu şi valoarea acestuia. Ei bine, în şedinţa de luni, ultima din acest an, consilierii au votat în unanimitate propunerea vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir, şi anume să aştepte rezultatul final al procesului, iar în cazul în care instanţa stabileşte că există o pagubă în dauna CJC, abia atunci instituţia să se constituie parte civilă. „Prin analiza făcută cu avocaţii, propunerea mea este să aşteptăm să vedem rezultatul procesului, dacă e vorba despre vreo pagubă, şi, dacă există, ne vom constitui parte civilă, la instanţa civilă, pentru recuperarea prejudiciului. Ne vom constitui parte civilă în momentul în care instanţa va stabili că există un prejudiciu, printr-o hotărâre definitivă”, a declarat Cristinel Dragomir. Reamintim faptul că dosarul la care vicele CJC face referire este cel de-al treilea dosar penal deschis pe numele lui Nicuşor Constatinescu, pe data de 14 noiembrie, în care mai apar, în calitatea de inculpaţi, mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Potrivit procurorilor s-ar fi creat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. În sarcina lu Nicuşor Constantinescu s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

La final, Dragomir a urat constănţenilor „sărbători fericite, îmi doresc din tot sufletul să fie oamenii mai bucuroşi, mai fericiţi, şi să dea Dumnezeu ca la anul toată lumea să fie mulţumiă”, a conchis Dragomir.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614