REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Claudiu Palaz, dat în judecată din cauza viceprimarului de la Cernavodă

Claudiu Palaz, dat în judecată din cauza viceprimarului de la Cernavodă

Replica API 31 august 2011 | 00:00 121

Mariana Mircea îl "ameninţă" cu plângerea penală

Mariana Mircea îl "ameninţă" cu plângerea penală

Problemele administrative de la Cernavodă sunt departe de a se rezolva. Aceasta este concluza multora, dat fiind că în permanenţă trebuie să existe nemulţumiri şi opinii pro şi contra celor care fac administraţie publică în oraşul Cernavodă şi în judeţ. Cel mai "în vogă" scandal al momentului este cel legat de viceprimarul Floriean Hristea, pe care instanţele judecătoreşti l-au găsit incompatibil, pe motiv că este acţionar într-o firmă de construcţii, SC Histria SRL. După cum singur a declarat, hotărârea judecătorească rămasă definitivă a fost luată în mod eronat, întrucât firma respectivă nu mai are activitate din 2006.

De precizat că pe data de 10 noiembrie 2010, primarul Mariana Mircea a reclamat în instanţă situaţia de incompatibilitate a viceprimarului Hristea, care figurează ca pârât, împreună cu prefectul Claudiu Palaz. Pe data de 14 decembrie instanţa admis cererea, în favoarea primarului, hotărârea fiind atacată cu recurs de către prefect şi viceprimarul Hristea, la instanţa superioară. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel pe data de 20 iunie, iar judecătorii au respins recursul ca nefondat, menţinând hotărârea Tribunalului ca fiind definitivă. Potrivit avocatei Simona Sârbu, care reprezintă Primăria Cernavodă şi pe primar în instanţă, de aici a luat naştere un alt dosar. "Din momentul respingerii recursului la Curtea de Apel, prefectul avea la dispoziţie o lună ca să emită un ordin de demitere a viceprimarului incompatibil. Numai că nu a emis acest ordin nici până acum. Noi l-am chemat în judecată pe prefect, în dosarul 11313/118/2011, care are primul termen de data de 1 septembrie. Noi vom solicita, prin intermediul instanţei, ca prefectul să plătească amenzi pentru fiecare zi de întârziere, până în momentul în care va emite acel ordin de demitere din funcţie a viceprimarului. Dacă nu va proceda nici acum, îi vom face plângere penală, deşi nu cred că vom ajunge până acolo. Cred că până la urmă va emite acel ordin. Referitor la situaţia viceprimarului, acesta este clar incompatibil, întrucât figurează ca acţionar în firma respectivă. El spune că firma nu funcţionează din 2006 nu contează, legea nu precizează acest lucru", ne-a declarat avocata Simona Sârbu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102