REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Claudiu Palaz, pe blog: "La mulţi ani, România! - un strop de culoare"

Claudiu Palaz, pe blog: "La mulţi ani, România! - un strop de culoare"

Replica API 1 decembrie 2011 | 00:00 99

Claudiu Palaz, postare pe blog, de Ziua Naţională a României:

"N-am să vorbesc aici despre sentimentele care mă încearcă ori de câte ori sărbătorim Ziua Naţională a României sau o altă dată de referinţă pentru istoria neamului. Am să trec peste recunoştinţa pe care orice român ar trebui s-o nutrească faţă de cei care au făcut posibilă Marea Unire de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, şi-am să mă opresc la un episod din seara aceasta, pe care l-am trăit alături de copii. Copiii mei, mai exact. Cei care m-au făcut să-mi caut, destul de emoţionat, recunosc, cuvintele. Căci Mateea, fiica mea de şase ani, m-a întrebat: "Tati, eu şi Armand ce cadou îi facem României? Fiindcă mâine e ziua ei, am vorbit la grădi". Ei bine, glasul fetiţei mele, curiozitatea ei şi dorinţa de a dărui ceva ţării m-au mişcat profund.

Aşa că am fost nevoit să-mi pun imaginaţia în funcţiune pentru a găsi cadoul potrivit. Am profitat de faptul că Mateea picta şi, alături de ea şi de Armand, băieţelul meu de zece ani, m-am gândit să-i facem României un cadou simbolic. Să ne lăsăm amprentele mâinilor în culorile drapelului pe o hârtie. Încântarea lor atunci când au exclamat: "Dar, tati, te mâzgăleşti şi tu pe mâini!" m-a amuzat teribil, căci nu le venea să creadă că-mi întind, şi eu, pe mână, una dintre cele trei paste de culoare pentru ca, mai apoi, s-o aplic pe coala albă.

Mi-am lăsat, aşadar, alături de copiii mei, amprenta mâinii drepte, purtând culoarea albastră, pe o hârtie din blocul de desen al Mateei. Roşu, galben şi albastru. Mânuţele lor şi mâna mea: acesta e cadoul pe care eu şi ei îl facem, de 1 Decembrie: un simbol al dragostei şi al recunoştinţei, necosmetizat şi fără exprimări patriotarde.

La mulţi ani, România!"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218