REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Claudiu Palaz: "Să vă fie rușine, domnilor consilieri locali!"

Claudiu Palaz: "Să vă fie rușine, domnilor consilieri locali!"

Replica API 1 aprilie 2016 | 23:10 478

După ce consilierii locali au refuzat să-i acorde titlul de cetățean de onoare istoricului Gheorghe Dumitrașcu, președintele MP Constanța, Claudiu Palaz, a ieșit la atac, criticând dur atitudinea consilierilor. „Miercuri, 30 martie a.c, consilierii locali ai PNL și Făgădău au pus umărul la umilirea domnului prof. univ. dr. Dumitrașcu Gheorghe. Un gest rușinos din partea administrației locale condusă de neputinciosul Făgădău, care este cel mai vinovat în acest caz. El este cel care trebuia să dea dovadă de profesionalism și să se documenteze înainte ca proiectul de hotărâre de consiliu local pentru decernarea titlului de ”cetățean de onoare al municipiului Constanta” domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu să fie pus pe ordinea de zi. Nu era cazul să ridice ”o minge la fileu” consilierilor PNL care doreau umilirea domnului prof. univ. dr. Dumitrașcu, la dispoziția senatorului Puiu Hașotti. Cum Dumnezeu, când au interese economice să-și voteze proiecte de hotărâre de consiliu pentru vânzare terenuri, concesionare terenuri, PUD, PUZ etc., se găsește dialog între Făgădău și PNL, iar în cazul unei recunoașteri morale a unui profesor nu s-au înțeles? Răspunsul e simplu: BLATUL PNL – PSD funcționează, dar pentru interesele lor, nu ale constănțenilor!

Domnilor președinți municipali ai PSD și PNL, Făgădău și Chitac, ridicați-le sprijinul politic și dați-i afară din Consiliul Local pe cei care au votat împotriva acordării titlului de cetățean de onoare profesorului univ. dr. Dumitrașcu Gheorghe!

Legea va permite și este o decizie politică! Aveți curaj? Nu cred! Pentru că neputința vârstei sau frica își spun cuvântul!

Ieri, pe rețelele de socializare se vorbea de solidaritatea cadrelor universitare cu domnul profesor universitar doctor Dumitrașcu. Oare ar fi prea mult dacă domnul prof. univ. dr Adrian Bavaru (umilit și dumnealui de Mazăre în 2002 în același mod) și prof. univ. dr. Victor Ciupina să declare public că refuză acordarea titlului pentru dumnealor, în semn de solidaritate pentru domnul prof. univ. dr. Dumitrașcu? Doar dumnealor pot da un răspuns!

Decizia politică de excludere a consilierilor locali aparține însă strict liderilor PSD și PNL, Făgădău și Chitac!

Eu, Claudiu Palaz, i-aș fi exclus de ieri din consiliu dacă erau din partidul pe care îl reprezint, anume PMP. Dar, repet, asta aș fi făcut eu, nu ei care sunt neputincioși!

Îmi cer scuze domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu în numele clasei politice care nu vrea să se reformeze sub nicio formă!“, a transmis Claudiu Palaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369