REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Clubul Sportiv Tomis Kart, somat cu evacuarea de la Palatul Copiilor

Clubul Sportiv Tomis Kart, somat cu evacuarea de la Palatul Copiilor

Replica API 16 decembrie 2015 | 09:21 323

Soluţia se lasă aşteptată

Soluţia se lasă aşteptată

Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 15 ani. Vicepreşedintele clubului, Gigel Băcioiu, explică cum s-a ajuns în această situaţie. „În decurs de 1 an şi jumătate nu s-a putut găsi o soluţie sau nu se doreşte ca activitatea de karting să se desfăşoare în continuare în acest loc şi să se încheie un alt contract de închiriere sau de colaborare”, a declarat Băcioiu, prin intermediului unui comunicat. Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa este recunoscut de Automobil Club Român şi Federaţia Română de Karting pentru desfăşurarea cursurilor de iniţiere în cadrul şcolii de karting cu personal calificat.

La cursurile şcolii de karting au fost iniţiaţi şi antrenaţi peste 300 de copii constănţeni, iar în anul 2015 au fost înscrişi un număr de aproximativ 40 de copii dornici să practice acest sport. În decursul celor 15 ani de activitate, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa a avut numeroase rezultate în Campionatul Naţional de Karting cu piloţi constănţeni, instruiţi şi iniţiaţi pe pistă de karting de la Palatul Copiilor Constanţa.

Ei bine, activitatea fundaţiei ar putea fi întreruptă, din pricina problemelor pe care aceasta le are cu reprezentanții Palatului Copiilor, din Constanța, instuție care i-a găzduit în toți acești ani. „La data de 19.11.2015 clubul a primit citaţia având ca obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, care pune clubul de kart în imposibilitatea de a-și desfăşura activitatea, cu toate că locaţia este destinată tuturor copiilor din județul Constanţa.

Dacă vom fi evacuaţi, copiii nu vor mai putea practica acest sport, deoarece suntem singurul Club Sportiv din județul Constanţa care întruneşte condiţiile de iniţiere şi pregătire în acest domeniu, iar Palatul Copiilor care deţine clădirea şi pistă de karting nu are un cerc de karting, acesta fiind desfintat din anul 1992. În această situaţie, aceşti copii nu vor putea fi preluaţi de alte cluburi. În urma adreselor depuse la toate instituţiile locale, în care solicităm găsirea unei soluţii de rezolvare a acestei situaţii, nu am fost sprijiniţi deloc, chiar la unele adrese nu am primit nici un răspuns”, a mai adăugat vicepreședintele.

Chestionat pe această temă, directorul Palatului Copiilor Constanța, Badea Cosmin Petrișor a precizat: „Palatul Copiilor Constanța este unitate subordonată Ministerului Educației. Spațiile pe care le avem noi în subordine sunt în domeniul public al statului și în prezent nu există bază legală pentru închirierea lor, asta este problema. Este o problemă a Ministerului Educației pe care încearcă să o rezolve cât de curând”. Termenul limită în vederea evacuării este 13 ianuarie 2016 .

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920