REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cod galben de caniculă și cod roșu de organizare. Cum vor întâmpina autoritățile valul de căldură

Cod galben de caniculă și cod roșu de organizare. Cum vor întâmpina autoritățile valul de căldură

Replica API 7 iulie 2015 | 00:31 188

De marți, România intră sub zodia caniculei, toată țara fiind vizată de codul galben, pentru trei județe fiind anunțat codul portocaliu. În cadrul unei videoconferințe, organizată luni, cu prefecții din țară și directorii deconcentratelor, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, le-a trasat acestora sarcini privind organizarea în teritoriu pentru a fi preîntâmpinate și prevenite situațiile de urgență. Evident, Oprea le-a sugerat prefecților atenție maximă persoanelor vulnerabile, precum bolnavii, bătrânii și copiii.

Prefectul Constanței, Ion Constantin, fiind plecat în concediu, a fost substituit pentru videoconferință de subprefectul Ersun Anefi.

„Există planul de măsuri prin care Direcția de Sănătate Publică va contoriza calitatea surselor de apă potabilă, precum și asigurarea serviciului de asistență medicală, serviciul de ambulanță și serviciul de urgență. (…) Va intensifica controalele tehnico-sanitare. În același timp, ITM va verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile OG 99/2000, privind măsurile acordate în perioadele cu temperaturi ridicate. (…) Direcția pentru Agricultură a județului Constanța va monitoriza suprafețele afectate de secetă, chiar în acest moment avem echipe de verificare a acestor terenuri. SC RAJA va asigura continuitatea furnizării apei potabile către populație, iar echipele de intervenție specializate vor acționa operativ pentru remedierea eventualelor avarii. (…) Garda de Mediu va verifica modalitatea de depozitare a deșeurilor de toate categoriile. În același timp, Instituția Prefectului va informa comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la măsurile care trebuie întocmite, atât pe cod verde, cât și în cazul apariției unor coduri galben, portocalii și roșii. Vom informa populația cu privire la măsurile care vor fi luate”, a spus subprefectul.

Ca de fiecare dată, directorii deconcentratelor susțin sus și tare că sunt pregătiți și că direcțiile lor nu vor întâmpina dificultăți.

„Serviciul are 46 de ambulanțe, plus ambulanțele care aparțin ISU Constanța – SMURD. Toate au sistemele de climatizare funcțional. Este un habitat care nu va genera suferințe în plus față de motivul pentru care ne-au solicitat. Dispersia este foarte bună în teritoriu, avem 11 puncte de intervenție permanente, plus încă trei funcționale, sezoniere, respectiv la Costinești, Neptun și Eforie. Cred că nu o să avem probleme”, a spus managerul general al Serviciului de Ambulanță Constanța, dr. Vasile Popescu.

Potrivit directorului Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, Marius Coțofan, județul Constanța va fi lipsit complet în următoarele patru zile de precipitații.

„Caniculă va fi în zona continentală, Hârșova, Medgidia, Cernavodă. După care, de sâmbătă, din nou vreme bună. Indicele și mâine (marți – n.r.) și poimâine va avea depășiri în zone închise. Joi, mai puțin. (…) Tot mâine și poimâine nu vor fi precipitații. De vineri, vor fi, dar limitate”, a spus Coțofan.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614