REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cod galben de ninsori, în aproape toată ţara. La Constanţa, şeful DRDP aşteaptă să vină iarna

Cod galben de ninsori, în aproape toată ţara. La Constanţa, şeful DRDP aşteaptă să vină iarna

Replica API 26 noiembrie 2015 | 00:00 175

Bazele de deszăpezire au fost puse la punct

Bazele de deszăpezire au fost puse la punct

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, 25 noiembrie a.c., o nouă avertizare Cod Galben de ninsori, valabilă începând de joi, ora 06.00, până vineri, la ora 09.00, în aproape toată ţara. În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50 km/h. Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.

Chiar dacă iarna nu s-a instalat la Constanţa, utilaje de diferite dimensiuni, cu care se poate interveni nu doar pe străzile principale ale Medgidiei, ci şi pe arterele secundare, inclusiv pe aleile înguste ale municipiului, sunt pregătite să acţioneze în caz de ninsori sau îngheţ. “Toată lumea s-a pregătit de iarnă. Am pregătit planul de deszăpezire împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi suntem apţi pentru a aştepta iarna. Avem sărăriţe, material antiderapant şi sare, dar şi utilaje necesare pentru a interveni în municipiu.

La zăpadă foarte mare nu facem niciodată faţă oricât de mult am încerca, dar blocajele nu ţin mai mult de 6-8 ore. Sperăm ca anul acesta să nu rămânem blocaţi din cauza zăpezii. Când ninge abundent nu se poate intervene”, a declarat primarul Medgidiei, Marian Iordache. Drumarii spun că bazele de deszăpezire sunt pregătite pentru sezonul rece 2015-2016.

„Licitaţia pentru deszăpezire pentru drumurile naţionale şi sectorul de autostradă s-a încheiat şi există prestatori. Bazele de deszăpezire sunt puse la punct. Aşteptăm să vină iarnă. Deocamdată sunt 9 grade afară. Avem şi utilaje. Dacă aş ştii câte utilaje sunt pentru cele cinci judeţe aş fi tare de tot. Există o situaţie, dar nu o am la mine. Vă pot spune că există contract de deszăpezire pentru judeţul Constanţa, pentru celelalte cinci judeţe şi sectorul de autostradă A2. Abia ieri (marţi –n.r.) s-au fost semnat contractele subsecvente”, a declarat, pentru „Replica”, Marin Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

De precizat faptul că şi Regia Autonomă Judeţean de Drumuri şi Poduri Constanţa este pregătită pentru o eventuală intervenţie. Aproximativ 100 de utilaje vor interveni pe drumurile judeţene în această iarnă. Reamintim faptul că la finele lunii trecute, consilierii județeni au aprobat tarifele pentru deszăpezire. Potrivit hotărârii, valoarea totală estimată a programului afferent sezonului rece se ridică la 9 milioane de lei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614