REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

COD ROŞU la Constanţa! Străzi blocate de părinţii “grijulii”

COD ROŞU la Constanţa! Străzi blocate de părinţii “grijulii”

Replica API 21 ianuarie 2017 | 00:00 327

Comoditate

Comoditate

Municipiul Constanța se clasează, din păcate, în topul celor mai aglomerate orașe din țară! Traficul devine infernal pe zi ce trece, iar, mai mult decât atât, comoditatea unora poate crea blocaje pe străzile intens circulate. O situație similară se înregistrează pe strada Unirii, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 43, unde mai mulți șoferi se plâng de faptul că părinții blochează circulația atunci când vin pentru a-și lasa sau lua copiii de la unitățile de învățământ. Și nu este singura zonă din Constanța afectată din acest punct de vedere!

Circulația haotică din orașul de la malul mării îi scoate din sărite șoferi! Mai ales când situația esti și mai îngreunată, cu precădere în zona unităților de învățământ. Mai mulți participanți la trafic sunt revoltați întrucât atât dimineața, cât și în jurul prânzului, străzile pe care sunt amplasate școli sau grădinițe sunt blocate de părinți. Un caz concret se înregistrează pe strada Unirii. „În fiecare zi între 11.30-12.00, traficul pe strada Unirii, lângă de la Facultatea de Construcții până la Universitatea Ovidius este blocată de mașinile părinților care își iau copiii de la școală și care, probabil, și-ar băga mașinile până în clasele de curs.

Azi am stat blocați 20 de minute. În niciuna din zile nu am văzut vreo mașină de Poliție, deși cu siguranță cineva cu autoritate ar trebui întâi să explice părinților că nu le moare copilul dacă face 100 de metri, dacă merge pe jos sau să îi penalizeze conform legii”, a spus un constănțean. Cu aceeași problemă se confruntă și cei care tranzitează zona Tomis Nord. “Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe strada Dobrilă Eugeniu. Când începe școala și grădinița este teroare. Nu mai știu pe unde să o iau cu mașina dimineața. Trebuie să mă trezesc mai devreme ca să nu prind strada blocată de părinții care vin să își lase odraslele la grădiniță. Mă întreb, trebuie să parcheze fix pe mijlocul străzii?

Nu e posibil să o lase în parcarea care este 3 metri mai încolo? Le cad picioarele? Aș vrea ca autoritățile să ia atitudine. În ceea ce mă privește voi merge să reclam această situație!”, a precizat Mircea. “Pe Aleea Capidava, care este paralelă cu Suceava, este jale! Școala Cambridge oricum a fost construită anapoda și apoi a apărut și biserica lângă, având în vedere că ambele sunt cu ieșire pe o alee ce reprezintă singura cale de acces pentru autovehicule către blocul U4. Este jale acolo.

Diminețile nu poți ieși cu vehiculul din parcare pentru că vin cu copiii la școală și parchează în mijlocul străduței. La prânz la fel. Duminica e blocat de la biserică. Și tot așa. Dacă în timpul acesta se întâmplă ceva și vrei să ieși repede cu mașina sau să intre o ambulanță, mașină de pompieri..., aleluia! Nu se poate. Și până se găsesc proprietarii mașinilor, până una – alta, arde tot blocul, Doamne ferește! Este nesimțire", a declarat, pentru "Replica", Elena I., o femeie care locuiește în zonă. Printre nemulțumirile oamenilor se numără și situația de pe strada Răscoalei 1907! Traficul este infernal din cauza numărului de mașini ce opresc la Colegiul Pedagogic.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la sange, problema asta NU ar mai exista: in conformitate cu legea, in ciclul primar si gimnazial, copilul trebuie sa urmeze cursurile scolii riverane la care este arondat dupa adresa de domiciliu. Cat timp la Titeica cred naroadele astea ca e protipendada Constantei, indiferent de domiciliul lor, vor suge orice pula ca sa isi duca progenitura acolo, chiar daca domiciliaza in 4-5 sau Tomis Nord. Cele mai multe mamicute d-astea nici macar nu sunt localnice ci parvenite in oras. Lege aplicata la sange si la "oprirea interzisa": orice sergent de strada isi poate face planul la amenzi cu ele.
4
0
Daca toti vin cu masinile sa se mute scolile in afara localitatilor iar in actualele scoli sa fim cazati noi sutii de boznare!
0
0
Putzoii astia de copii din ziua de azi au ajuns niste cacaciosi obezi care nu mai fac miscare deloc si au niste parinti retardati ce-i pupa in cur si cred ca le fac un mare bine! Este o mare problema cu acesti copii care nu sunt lasati deloc sa se descurce singuri.......viitorii adulti cu nu stiu cate sindroame ce nu vor fi in stare nici macar sa schimbe un bec!!!
6
0
Sa ma pish pe fata la toate mamicile grijulii,crezand ca daca cara in masina o zdreanta de copil,asta le da dreptul fa incalce regulile bunei cuviinte!
6
2
Am stat blocat 20 min cu zeci de masini in fata si in spate pe Unirii la ora 11, 45. Masini peste masini asteptau parcate chiar in strada sa preia copii de la scoala. Nimeni nu raspunde? Unde e politia circulatiei?
9
0
cumpara un cofrag de oua si cand unu blocheaza strada spargei 3 4 oua pe parbriz o sa stea 2 ore sa curete daca se intareste
7
0
Pe strada unirii la scoala 43 este la fel. Pe strada Ion ratiu, la gradinita santa Maria del Mar, strada cu o banda pe sens, parcarea e pe strada, ca cine aduce si ia copilul la gradinita fara masina?
5
1
rezolva fix o pula: pe Cismelei, care este cu sens unic, este aceeasi problema. Vin narozii astia sa isi aduca progeniturile la scoala cu masina. In dreptul scolii "Mihai Viteazu" e blocaj dimineata, la pranz si seara. Sens unic este si pe Karatzali. Vine naroadele de mamici sa-si lase progeniturile la Teatru de Papusi, dar intra pe sensul interzis. Desi, din Mircea cel Batran pana la teatru sunt 20m de metri. Sa nu oboseasca viitoarele generatii de "campioni". Muie, bai! Cresteti o generatie de "sub fusta mamei"!
17
6
Ma doare fix in pula sunt ciumec fac ce vreau ca mia dat voie nicusor si Radu stefan
4
8
Asa si cine crezi ca o sa respecte sensul unic , noi sintem o tara de jmecheri si nu respectam nimic.
3
7
Traficul arata ca si administratorii orasului... introducerea sensului unic ar rezolva toate problemele.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614