REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Comisarul european Corina Crețu, în prima vizită oficială din 2017 în România

Comisarul european Corina Crețu, în prima vizită oficială din 2017 în România

Replica API 15 martie 2017 | 01:09 381

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se va afla în România, în perioada 15-17 martie 2017, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, doamna Corina Crețu va discuta cu reprezentanții guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

La începutul vizitei sale, înaltul oficial european va avea o întâlnire cu comisiile reunite de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților, pentru a discuta cele cinci scenarii privind viitorul Europei. Același subiect va fi dezbătut și cu studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în suita de evenimente "Dialog cu Cetățenii", organizată de Comisia Europeană.

„Vin în România într-un moment crucial pentru Europa, când se discută cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state membre. Este o oportunitate unică pentru România să participe la această decizie istorică. Prin prezența mea la București, doresc să lansez, în numele Comisiei Europene, o largă dezbatere națională care să contureze opțiunea românilor pentru viitorul Europei”, a declarat doamna Corina Crețu.

Joi, 16 Martie, comisarul european se va întâlni cu dl. Sorin-Mihai GRINDEANU, prim-ministrul României, precum și cu dna Sevil SHHAIDEH, viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, dna Rovana PLUMB, ministrul-delegat pentru fonduri europene, dl. Florian-Dorel BODOG, ministrul sănătății, dl. Mihai TUDOSE, ministrul economiei, precum și cu dna Gabriela FIREA, primarul-general al municipiului București, și cu dl. Daniel TUDORACHE, primarul Sectorului 1 – București.

„Cu această ocazie, îmi doresc ca împreună cu autoritățile responsabile din România să identificăm modalitățile cele mai bune de a coopera astfel încât țara noastră să încheie cu rezultate cât mai bune perioada financiară 2007-2013 și să recupereze cât mai repede întârzierile înregistrate în noua perioadă financiară (2014-2020). La nivelul Comisiei Europene, împreună cu serviciile Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO), suntem gata să oferim tot sprijinul necesar unui progres rapid în domeniile prioritare în acest moment: desemnarea autorităților de management și control, îndeplinirea condiționalităților ex-ante rămase restante, accelerarea implementării și deblocarea tuturor proiectelor, debirocratizarea și simplificarea procedurilor la nivel național și, nu în ultimul rând, consolidarea capacității administrative la nivel regional și local”, a mai declarat comisarul european Corina Crețu, înaintea vizitei.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
exista fotografii cu individa asta de mina cu Soros
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369