REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Companii importante din Israel și Ambasadorul statului Israel in Romania, în vizită de lucru la SC RAJA SA

Companii importante din Israel și Ambasadorul statului Israel in Romania, în vizită de lucru la SC RAJA SA

Replica API 20 mai 2016 | 00:00 411

Schimb de experiență

Schimb de experiență

Oaspeți de seamă la RAJA SA Constanța! Reprezentanții companiei au fost, joi, gazde pentru o delegație extrem de importantă din Israel, delegație ce a reprezentat mai multe companii puternice din sectorul de apă, canalizare și epurare din Israel. Vizita a avut ca scop un schimb de experiențe prin intermediul căruia companiile străine și-au oferit serviciile și soluțiile benefice companiei RAJA și, implicit, utilizatorilor serviciilor de apă. Delegația a fost condusă de ambasadorul Israelului, Tamar Samash. Oficialul a vizitat și în urmă cu câteva luni compania, atunci când a trasat ca sarcină misiunii comerciale să gândească și să construiască un program de colaborare cu sectorul de apă din România, care să primească sprijinul statutului din Israel pentru modernizare, pentru servicii de calitate pentru cetățeni.

„În maxim trei ani, această companie va fi de nerecunoscut. Calitatea servicilor va deveni foarte bună. La compania noastră este prezentă o delegație de companii puternice din sectorul de apă, canalizare și epurare din Israel, companii care manageriază sau produc echipamente pentru acest sector, o delegație condusă de doamna ambasador . În urmă cu cinci luni, doamna ambasador a vizitat compania noastră și atunci a trasat, ca sarcină misiunii comerciale să gândească și să construiască un program de colaborare cu sectorul de apă din România, care să primească sprijinul statutului din Israel pentru modernizare, pentru servicii de calitate pentru cetățeni“, a declarat Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, la comnferința de presă organizată în prezenta delegației.

„În mai puțin de șase luni, șeful misiunii comerciale, Matan Safran, a construit un program, specialiștii noștri au fost în Israel, au prezentat companii din diferite domenii și astăzi, companii importante au venit la RAJA să facă un schimb de experiențe, să-și prezinte soluțiile“, a continuat Stroe. Astfel, compania RAJA a semnat, joi, două documente extrem de importante cu două companii din Israel. Primul face referire la un acord de colaborare cu compania HAGIHON. Este vorba de managementul pierderilor de apă. Deși suntem într-o poziție foarte bună în România, având sub 30 % pierderea, în Israel e 10 % și vrem să ajungem și noi la acest procent.

Este un acord în urma căruia va fi instruit personalul SC RAJA SA. Cel de-al doilea document reprezintă un contract semnat cu compania Utilis, în valoare de 30.000 euro, care va realiza un studiu al pierderilor de apă din cel mai important sector al companiei, respectiv Mangalia-Fetești. „RAJA a semnat un acord de colaborare cu compania HAGIHON, iar din iunie vom demara un program concret, prin care instruim personalul, învățăm ceea ce este performant ca management, tehnologie de apă. Al doilea documente reprezintă un contract cu compania Utilis, contract care realizează detecția pierderilor de apă prin satelit. Va aduce beneficii imense companiei noastre, ne străduim să menținem reduse costurile.

Din păcate, în costurile serviciului intră cofinanțările europene, intră stațiile de epurare, o parte din aceste investiții cofinanțate de RAJA. Atunci, suntem nevoiți să modernizăm, din toate punctele de vedere și asta facem. Acest contract va duce la scăderea costurilor de operare, ceea ce va permite să menținem un preț cât mai scăzut al serviciului oferit populației. Mulțumesc doamnei ambasador, șefului misiunii comerciale, pentru că nici în jumătate am construim un program, să luăm ceea ce e avansat și eficient de la leaderi mondiali în domeniu, din Israel. Aceste contracte înseamnă reducerea substanțială a costurilor și perfecționarea managemnetului la nivel de top, de performanță de secol XXI“, a precizat Felix Stroe.

„Colaborarea noastră cu România a început în urmă cu ceva ani când, câțiva ingineri ce au emigrat din România au devenit pioni principali în cadrul diviziunii municipiului Ierusalim de alimentare cu apă. Activitatea noastră e recunoscută la nivel european și suntem entuziasmați de a lucra cu RAJA în proiectele menționate în protocolul de colaborare. Suntem siguri că această colaborare va reuși să aducă beneficii de ambele părți, atât pentru companii, cât și pentru locuitorii din orașul Ierusalim și Constanța“, a declarat reprezentantul companiei, Pessy Munk.

„Acum 20 de ani, eu și familia mea am plecat din România și e o plăcere să revin pe aceste meleaguri cu o soluție ce ar schimba anumiet aspecte pentru locuitorii României. Acum trei a fost înființată compania Utilis în scopul de a schimba modul de raportare a întregului glob asupra apei și pentru mine este o plăcere să vin în România să prezint această soluție“, a precizat, la rândul său, Elly Perets, inventatorul acestui soft care determină pierderile de apă, doar cu ajutorul sateliților. În ultimii ani, S.C. RAJA S.A. Constanţa a reuşit să se impună atât la nivel naţional, cât şi internaţional, în rândul operatorilor de profil.

Calitatea serviciilor furnizate, recunoscută prin certificările europene, răspunde tuturor cerinţelor şi solicitărilor internaţionale din domeniul apei, calitate certificată şi de relaţiile de colaborare cu cei mai mari specialişti din mediul internaţional, dar şi de comunicarea cu cele mai înalte foruri administrative ale unor ţări aflate pe primul loc în ceea ce priveşte tehnologia la nivel de vârf.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614