REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Complex sportiv din Medgidia, o ruină. Pentru reabilitare este nevoie de 3 milioane de euro

Complex sportiv din Medgidia, o ruină. Pentru reabilitare este nevoie de 3 milioane de euro

Replica API 4 mai 2016 | 09:31 1235

O investiţie care făcea cinste oraşului în anii ’80,

O investiţie care făcea cinste oraşului în anii ’80,

Clădirile care găzduiau cu mult timp în urmă competiţii sportive de anvergură sunt acum doar ruine. Din păcate, această situaţie este întâlnită din ce în de mai des la nivel regional. Un exemplu concret este fostul bazin de înot de la Medgidia. O bază sportivă fastuoasă în anii ‘80, este acum o epavă, marcată de trecerea timpului. Impedimentul pentru reabilitarea acestuia a fost, bineînţeles, inexistenţa unei surse financiare.

Numeroşi locuitori ai oraşului Medgidia s-au arătat revoltaţi de stadiul actual al unui complex sportiv renumit din municipiu. Deşi anii la rând acesta a fost locul în care sute de tineri se antrenau şi profesau, în prezent, doar plantele sălbatice şi fenomenele naturii îl mai „vizitează”. „Nu-mi vine să crede că în urmă cu câţiva ani am înotat aici. Un asemenea Complex sportiv să ajungă să arate atât de jalnic. Nu am cuvinte.Copiii noştri nu au şansele pe care noi, părinţii, le-am avut. Suntem nevoiţi să mergem la Constanţa, pentru practicarea unui sport. Cei care au posibilitatea!”, îşi arată indignarea o locuitoare a oraşului. „Nu ştiu cine este responsabilul degradării acestui Complex,dar îmi doresc sa reînvie şi să îşi recapete frumuseţea”, a adăugat femeia. Lucru care nu a fost posibil zeci de ani şi nici în viitor nu va avea o şansă plauzibilă! „Eu mi-am propus, dar nu am reuşit pe parcursul mandatelor mele. Fondurile necesare pentru reabilitare sunt cam vreo 3 milioane de euro şi nu am disponibilă o asemenea sumă din nici o sursă, nici din sursele de fonduri de la Uniunea Europeană. Fondurile care vin de la Uniunea Europeană au fost doar pentru bazine noi şi nu pentru repararea celor vechi. Bazinul nu mai funcţionează din anul 1986 sau 1987. Sunt destul de mulţi bani şi este greu de accesat”, a explicat Marian Iordache, actualul primar al oraşului Medgidia.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367