REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comuna Mircea Vodă îşi cumpără sistem de supraveghere video de la firma şefului ANIF

Comuna Mircea Vodă îşi cumpără sistem de supraveghere video de la firma şefului ANIF

Replica API 24 iunie 2017 | 00:00 348

Contracte de milioane cu statul

Contracte de milioane cu statul

Comuna Mircea Vodă intră în rândul lumii civilizate şi îşi instalează un sistem de supraveghere video de la o firmă care a făcut milioane de euro de pe urma unor contracte similare cu statul. Primăria comunei a ales-o în urma unei cereri de oferte, procedură în care s-au înscris şase societăţi comerciale.

Primăria comunei Mircea Vodă a atribut pe 22.06.2017 un contract privind furnizarea şi instalarea unui sistem de supraveghere video în localitate. Potrivit documentaţiei de atribuire, este vorba despre „furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui sistem de supraveghere video stradală în comuna Mircea Vodă, jud. Constanţa, conform specificaţiilor tehnice din caietul de sarcini şi documentaţia de proiectare ataşată.

Sistemul de comunicaţii şi transmitere date va asigura transmiterea datelor culese de sistemul de achiziţie date (camerele video) către Dispecerat, unde vor fi vizualizate / înregistrate. Conform devizului general aprobat, valoarea estimată pentru contractul de furnizare este de 240.313,39 lei fără TVA, defalcată astfel (lei, fără TVA): 4.1 Construcţii şi instalaţii – 125.874,10; 4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj – 114.439,29”.

Cine a făcut parte din comisie

Valoarea finală a fost însă mult mai mică, întrucât firma declarată câştigătoare s-a angajat să ducă totul la capăt pentru 189.800,48 lei, fără TVA. Este vorba despre Comteh SRL Constanţa, firmă care a furnizat sisteme de supraveghere identice pentru mai multe primării din judeţ şi împrejurimi. Persoanele care au făcut parte din comisia Primăriei Mircea Vodă care a aprobat acordarea contractului au fost primarul Ionaşcu George, viceprimarul Eftimie Marian, secretarul Arsene Mariana, responsabilul achiziţii publice Mangu Ionuţ, contabilul Furtună Mărioara, inspectorul urbanism Vlăduceanu Claudia, referenţii birou economic Rădăcină Luana Cornelia, Bira Cornelia şi consilierii locali Bălan Georgeta, Chirea Constantin, Cincu Ioana, Cornea Vasile, Ion Udrea, Ionaşcu Stefan, Ivan Vasile, Onu Dănuţ, Popescu Constantin, Rosoi Cristian, Săndulescu Enache Aneta, Stan Vasile, Tănase Neagu George, Telehoi Iulian, precum şi Susanu Costel, furnizor de servicii auxiliare achiziţiei.

Contracte cu primării

Comteh SRL are ca domeniu de activitate servicii privind sistemele de securizare şi a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 3.233.916 lei şi un profit net de 146.114 lei, cu 15 angajaţi. Firma a furnizat în trecut sisteme de supraveghere video pentru localităţi precum Hârşova, Medgidia (contracte de peste un milion în fiecare)şi Măcin (circa 950.000 lei), iar anul trecut a primit de la Primăria Constanţa 30.000 de lei în schimbul unor cartele de proximitate pentru sistemul de bike sharing din Constanţa şi Mamaia. Comteh SRL este deţinută de Teodor Stanca şi Niculae Ungureanu. Teodor Stanca este directorul adjunct al ANIF Dobrogea.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cind este legal ca un angajat al statului sa aiba firma particulara. ce face Agentia de integritate? Ala se ocupa de firmele lui sau de ANIF?
0
0
Poate filmeaza cine fura tot patrimoniul ANIF la pont.
0
0
Tot hotii au trecere la banul public prin contracte cu sume fabuloase .Licitatii masluite ,aranjate cu primarii tinand cont si de cei 10-20% care le revin.Nu mai scapam de acesti hoti pusi pe praduiala.
1
1
Alta comuna dominata de inaripate..sau mai pe romaneste de ciori..mai e si Dobromir,Mangalia,Deleni..si C.ta mai nou si lista continua
1
1
Mangle, unde-s bicicletele??? Cine le foloseste??
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367