REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Comunicat de presă - PNL Constanţa

Comunicat de presă - PNL Constanţa

Replica API 7 decembrie 2012 | 00:00 191

Comunicat de presă PNL Constanţa:

"Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal doreşte să informeze opinia publică asupra celor 15 mari jafuri ale guvernării PDL.

Astfel, în topul marilor nereguli comise de guvernarea portocalie, un loc fruntaş îl ocupă Jaful de la Hidroelectrica, creat de "băieţii deştepţi". Au fost stopate contractele cu intermediarii din energie, prin care s-au pierdut peste un miliard de euro. Jaful de la Oltchim, generat de echipa Roibu-Videanu-Boureanu. Combinatul a fost adus în pragul distrugerii de fosta conducere, care a fost protejată de PDL, în schimbul alimentării clientelei politice cu fondurile Oltchim. Un alt jaf este cel comis la Fondurile europene - POSDRU. Au existat deja acţiuni ale procurorilor, împotriva celor care au patronat jaful de la POSDRU, cum este cazul ministrului Botiş. Treptat, sunt scoase la iveală toate neregulile.

De asemenea, nu putem să nu amintim jaful comis în zona culturală - Institutul Cultural Român, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi TVR, jaful de la Poştă Română unde neregulile au fost identificate de către inspectorii Corpului de Control al premierului, care au calculat pentru intervalul 2009-2011 o pierdere totală de peste 485 milioane lei la nivelul companiei. Jaful de la Ministerul Educaţiei trebuie şi el menţionat, acolo unde, în mandatul lui Daniel Funeriu, s-au furat peste 50 de milioane de lei sub pretextul organizării clasei pregătitoare.

Mai amintim şi binecunoscutul jaf comis la ANAF sub conducerea lui Sorin Blejnar, jaful de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate unde, din cauza organizării haotice, instituţia nu a încasat contribuţii din taxa clawback în valoare de aproape 190 de milioane de lei, jaful din Agricultură, unde guvernarea PDL a lăsat o gaură de 375 de mil. de lei la Agenţia Domeniilor Statului, jaful de la Ministerul Economiei unde au fost făcute cheltuieli ilegale de milioane de RON, jaful de la Compania Naţională a Huilei, jaful de la Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, de aici pornind cazul Alin Trăşculescu, jaful de la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde Corpul de Control al primului-ministru a descoperit deconturi nelegale de milioane de RON în ultimii ani de activitate ai DRP şi, nu în ultimul rând, jaful de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369