REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Concept nou în Constanţa: „escape room”, trend printre tineri

Concept nou în Constanţa: „escape room”, trend printre tineri

Replica API 20 martie 2015 | 18:29 531

Experienţă interesantă

Experienţă interesantă

Dacă te crezi inteligent peste măsură, ai ocazia să o demonstrezi! Conceptul de „escape room” (evadare din cameră – trad.) a ajuns şi în Constanţa, ca alternativă la aproape singurul obicei al tinerilor constănţeni: cluburile şi cafenelele.

Principiul este interesant, un grup de persoane, minim două şi maxim şase, este provocat la un joc de comunicare. Este necesară abilitatea de a pune cap la cap cu succes toate indiciile, pentru a reuşi să evadeze din cameră.

„Sunt două chei, una la mine şi alta pentru ei. Odată intraţi în cameră, trebuie să utilizeze indiciile pentru a ajunge la cheie. De regulă, cam o oră durează jocul. (…) Prima dată, conceptul a apărut ca un joc, în Japonia, în 1988. Apoi a ajuns în America şi, din 2006, în Europa, mai exact în Ungaria, unde este “capitala” acum”, ne-a spus Andrei Lupu, administratorul „The Escapers”, care susţine că ideea i-a venit în urma vizionării unui articol din presa financiară pe această temă. A vizitat şi în Bucureşti o astfel de „cameră” şi, de atunci, s-a convins: business-ul trebuie deschis şi la Constanţa.

„Îţi trebuie anumite abilităţi, este nevoie de o gândire analitică, logică”, ne-a mai spus Lupu, care se bucură de faptul că clienţii săi au perceput cu entuziasm ideea. „Chiar îmi spuneau nişte fete la un moment dat că s-au săturat de cafenele”, susţine administratorul. Ieşirea din cameră devine din ce în ce mai distractivă cu cât timpul se scurge, pentru că aveţi la dispoziţie 60 de minute să evadaţi. Dacă v-aţi împotmolit undeva, nici o problemă, puteţi cere indicii pentru a trece la următorul pas. „Au o staţie la dispoziţie şi pot comunica cu mine în cazul în care s-au “împotmolit” pe undeva, deci, nici o teamă”, asigură Lupu.

Conceptul se adresează tuturor persoanelor, de orice vârstă, însă Andrei Lupu beneficiază, în prezent, de o clientelă cu o medie de vârstă de 18 - 25 de ani. „The Escapers” şi-a deschis porţile pe 21 februarie a.c. şi beneficiază, până acum, de o singură cameră, inspirată din „Codul lui da Vinci”, însă tânărul intenţionează să mai deschidă o cameră în viitorul apropiat, preferând, de dragul suspansului, să nu precizeze tematica viitoarei camere.

„Va fi o surpriză. Oricum, periodic, tematicile vor fi schimbate. Pentru că cine vine o dată, a doua oară ştie despre ce este vorba şi entuziasmul este mai scăzut. Vom oferi, periodic, noi tematici”, a concluzionat Andrei Lupu.

Programul „The Escapers” este zilnic, de la 10:00 la 22:00.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367